Quarterback Situatie In Philly Zeer Wazig

Cast Away

Er was een periode -zo net na de Super Bowl- dat Philadelphia Eagles hoofdcoach Andy Reid zijn quarterback Donovan McNabb met hand en tand verdedigde. In de media werd de situatie zo afgeschilderd, dat Reid de enige binnen de organisatie was die de spelverdeler eigenlijk nog wilde behouden. Ook aan die periode is echter een einde gekomen. Reid heeft vanmorgen onthuld dat zijn team trade offers voor alle drie de quarterbacks op het roster in overweging heeft.

Het zou dus gaan om Donovan McNabb, Kevin Kolb en Michael Vick. Ergens moet afgelopen weken het besef bij de hoofdcoach zijn gegroeid dat de formatie aan de hand van McNabb waarschijnlijk nooit naar het beloofde land leidt. Dat — of de trade voorstellen waren zo imposant dat Reid zijn principiele onvoorwaardelijke liefde even in de ijskast heeft gezet. In ieder geval leidt de situatieschets (alledrie de QBs op het trading block) tot de conclusie dat het management van Philadelphia niet gelooft dat er sprake is van kwaliteitsverlies als een van de teamleiders vertrekt.

We staan aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in de sportgeschiedenis van The City of Brotherly Love.

Lees ook:McNabb Staat Al Virtueel Buitenspel
Lees ook:Redskin Wordt Verwijderd Van Eagles Training
Lees ook:Favre deed wat Aikman niet deed
Lees ook:Donovan McNabb Naar Redskins
Lees ook:Hondenmoordenaar Krijgt Basisplek

20 reacties op “Quarterback Situatie In Philly Zeer Wazig

 1. Wilco

  Hij trade ze gewoon alle drie en neemt Tebow :P

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marc

   Ik heb dit idee al eerder besproken: Jags pakken Vick in een trade en ‘local boy’ Tebow in de tweede of latere rondes van de draft!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wilco

    en omdat jij het al besproken hebt….staat het vast/hoeven we er niet meer over te praten :P :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

     Beste Roodhuid, het doet me deugd dat je het in ieder geval geen lulverhaal vind! Ennuh, je mag any time tegen mijn visie ingaan. Kan niet vaak genoeg! Slijp de messen maar beste Wilco! Uiteindelijk zul je tot de onvermijdelijke conclusie komen dat ik toch gelijk had…(geintje!). Groet, Marc

       /   Beantwoorden  / 
   2. Jonathan

    Waarom in godsnaam Vick? Tebow kan rustig nog een beetje rijpen achter Garrard. Wanneer je Vick binnensleept kost je dat een second round pick en heb je een extra project terwijl je Tebow al hebt. Bovendien moet je dan omlaag traden voor Tebow want in de derde ronde zal die er niet meer zijn denk ik en op 10 overall kan je veel betere spelers krijgen. Dez Bryant met hun first, Tebow in de tweede, derde ronde een OLB, misschien Bowman als die nog beschikbaar is? Die zakt wat in de rankings, maar is een goede speler.

    Second round zie ik de Jags Tebow nog wel pakken, al is het alleen maar omdat die in Florida zo populair is (naar horen zeggen). Garrard nog een jaartje, Tebow die in 2011 het stokje overneemt en af en toe in 2010 het veld in word gestuurd zodat er toch nog wat extra tickets verkocht worden.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Dennis

  McNabb naar de Rams?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Marc

   Wat dacht je hiervan: Number 5 naar Arizona! Hij schijnt daar al een huis te hebben. Twee andere teams die genoemd worden zijn de Bils en de……..RAIDERS!!!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Dennis

    Las ook dat de Raiders bereid waren Asomugha in een deal te betrekken om McNabb naar Oakland te halen! Dat zou echt belachelijk zijn!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marc

     Dat zijn pas echt aso(muhga) zijn! Stuur ‘m dan maar naar Indy!Krijgen jullie Bullit (en een 2nd rounder?) van ons. Asomugha op de back-end van de Colts D’…Good God Almighty!!!!!

       /   Beantwoorden  / 
 3. Thomas

  Vick is geen 2e ronde waard hoor. Hooguit 4e waarschijnlijk 5e.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jonathan

   Dat is wat de Eagles voor hem willen hebben en ze hebben geen haast hem te traden. Bovendien, een fourth of fifth? Cassel kostte een hoge second rounder, Matt Schaub kostte twee second rounders, Whitehurst een third rounder en switch van second rounders (scheelt 20 posities), dus ga er maar niet vanuit dat Vick voor een fourth of fifth round pick de deur uitwandelt. Daar komt nog bij dat Vick een stuk meer merchandise zal verkopen dan Whitehurst en Schaub…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marc

    Daar sluit ik me helemaal bij aan Jonathan! En om even op je reactie tav Vick terug te komen: ik heb in Garrard nooit een franchise QB gezien. Ook voor komend seizoen is hij niet de oplossing. Vandaar dat ik ook stel dat het wellicht beter is om nu schoon schip te maken en je als organisatie te richten op de toekomst. Misschien is het je ontschoten, maar de Jags draaien al jaren verlies. Nog een verliesgevend seizoen kunnen zij zich eigenlijk niet (meer) permitteren. Derhalve moet er gewoon geld in het laatje komen, by any means necessary. Mijn suggestie derhalve: Mike Vick! Bijkomend voordeel is dat je met Vick ook alle druk wegneemt bij Tebow, die in zich in alle rust kan doorontwikkelen. Hopelijk is hij in 2012 goed genoeg om dan het stokje van Vick over te nemen. Eerder is in mijn ogen niet realistisch. De fans daar zijn helemaal leip van Tebow, dus dit scenario kan je echt wel verkopen aan die gasten! En zeg nou zelf, wie verkoopt meer jerseys/tickets: de combo Vick/Tebow of Garrard/Tebow? Ik zou het wel weten! Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jonathan

     Ik zou nooit voor een ‘combo’ gaan op de QB positie. Laat Garrard lekker lopen (of resignen voor een laag bedrag), zorg voor een degelijke backup die niet teveel geld kost. Vick vraagt het geld van een franchise QB, Tebow zal dat ook doen. Pomp het geld maar beter in een playmaker @ receiver of een goede DE of DB, zeker als die salarycap weer terugkomt – met nadruk op als. Vick is te duur, zowel in geld als in trade value en je krijgt geen maximaal rendement er voor terug.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Marc

      Ik denk dat de Jags ook een goede DT kunnen gebruiken voor de broodnodige inside pressure.

        /  
     2. Thomas

      jullie vergeten allemaal dat Vick 2 jaar in de bak gezeten heeft en minder dan 50 plays gespeeld heeft vorig seizoen.

      Dus 1: hij is zoals ik al zei hooguit 4e of 5e ronde waard
      2: hij zal niet veel loon kunnen eisen

        /  
     3. Jonathan

      Whitehurst heeft twee passes gegooid in vier jaar tijd. Vick heeft een enorme commerciele waarde (afgelopen jaar op Favre, Cutler en Polamalu na de meeste jerseys verkocht – niet slecht voor een ‘ex-con’) en kan daar bij op het veld ook nog eens van waarde zijn als die maar in het goede systeem terecht komt. Zoals Marc zegt, waarschijnlijk een contract met veel incentives, maar het zou me niet eens verbazen als die gewoon een signing bonus krijgt van een x aantal miljoen. Vick is business en misschien ook nog wel een speler die een team op sleeptouw kan nemen. Fourth of Fifth Rounder? Geen kans dat Philly ‘m daar voor laat lopen…

        /  
 4. Marc

  Beste Thomas, feiten zijn feiten! Die kun je dus niet ‘vergeten’. Maar dat terzijde. Vick gaat echt niet de hoofdprijs vragen. Zo realistisch is hij toch echt wel. Je biedt je hem als GM een ‘incentive laden’ contract aan dwz basis plus een aantal ‘elevators’ wanneer bepaalde vooraf vastgestelde prestatiecriteria bereikt worden. Net zoals je een bedrijf zou runnen. Gaat alles naar wens, dan krijgt MV een longterm deal. In alle andere gevallen, kun je makkelijk van hem af. Daar bovenop is onze ‘K9 aficionado’ commercieel erg interessant. Er zijn niet veel spelers die dezelfde exposure hebben als Vick, ondanks zijn jailtime! Dat speelt altijd een rol, zeker in de NFL…Groet, Marc

    /   Beantwoorden  / 
  1. Thomas

   Feiten kan je wel vergeten. Als jij vanavond tegen een paal loopt en morgen weet je dat niet meer, ben je nog steeds tegen die paal gelopen(feit), je weet het alleen niet meer(vergeten).

   Toch geloof ik niet zo in dat jersey verkoop verhaal. Afgelopen jaar domweg te weinig laten zien om meer dan een 4e waard te zijn. We zullen wel zien, misschien hebben jullie wel gewoon gelijk. Ik wacht af.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Marc

    As is verbrande turf…

      /   Beantwoorden  / 
   2. Jonathan

    Dan nogmaals, Whitehurst heeft helemaal niks laten zien en had alleen Hasselbeck voor zich. Vick had nog geduchte concurrentie in de vorm van McNabb en Kolb. Daar komt bij dat er een hele zwakke QB class is dit jaar in de draft. Ik geloof niet dat ze Vick voor een schijntje laten lopen, maar inderdaad, we zullen zien.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.