Bears In Super Bowl XLV?

Madatcha

Sta niet raar te kijken als de Chicago Bears volgend jaar in Dallas om het NFL-kampioenschap spelen. De Bears zijn in gesprek met aanvalsgoeroe Mike Martz over de positie van offensive coordinator. Chicago hoofdcoach Lovie Smith werkte eerder met ‘Mad Mike’ en zou een zwak voor hem hebben.

Martz zou volgens ingewijden al een one-on-one hebben gehad met Chicago quarterback Jay Cutler. Ik juich die beslissing toe. Volgens mij is Martz een persoon die voor de volle 100% ‘misbruik’ kan maken van de atletische mogelijkheden van Cutler. Cutler staat in league circles bekend als een gun-slinger (zoals Brett Favre), maar kan met de juiste tutoring een statistisch monster blijken. Zoals Kurt Warner of zoals Marc Bulger onder Martz regiem.

Cutler sloot het jaar af met 27 touchdowns en 26 interceptions. Wat in zijn voordeel spreekt? De laatste twee wedstrijden van het seizoen (tegen Minnesota en Detroit) was die verhouding iets anders. In die games gooide Cutler 8 touchdowns ten opzichte van slechts 1 interception.

Wat de mogelijke komst van Martz nog intrigerender maakt is dat de Bears in running back Matt Forte een alleskunner hebben naar het model van Marshall Faulk. Forte was in zijn rookie year een beest — maar was in zijn tweede jaar in the Windy City een wapen dat verdedigingen links lieten liggen. Hij reikte niet eens tot aan 1.000 yards rushing.

Het gevaar van de Martz offense voor Chicago is het gebrek aan wide outs om een spread offense te kunnen lopen. Wat de Bears niet helpt is dat ze vooralsnog geen first round pick hebben in de 2010 NFL Draft — de 10e keuze waar de ploeg op basis van prestaties eigenlijk recht op heeft is in handen van Denver. Vanwege de Jay Cutler deal.

Lees ook:Dallas Niet Naar Eigen Super Bowl?
Lees ook:Chester Taylor-Made Voor Bears
Lees ook:Cutler Klaar Voor Mike Martz
Lees ook:Onverschilligheid troef bij Cutler
Lees ook:Cutler Deelt Lakens Met Kristin Cavallari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.