Chicago Prolongeert Naar NFC Championship

Bear down

Het NFC Divisional Playoff duel tussen Chicago Bears en Seattle Seahawks was amper 13 minuten oud of quarterback Jay Cutler en tight end Greg Olson werden al lachend aan de sideline gespot. In de wetenschap dat de Bears al met 14-0 voorstonden en dat Olson met twee catches zo’n 100 yards had vergaard.
Het werd hierna alleen maar erger: 35-24 veel erger. Bear down, Chicago Bears!

Cutler vierde zijn eerste playoff wedstrijd door twee touchdown passes te gooien, waarvan een 58-yard touchdown bom op de vaak bekritiseerde tight end Olson. Hiernaast liep Cutler zelf ook nog voor twee scores en sprokkelde hij met de benenwagen een aantal cruciale first downs bij elkaar (voor 45 yards). De Bears wonnen uiteindelijk het duel, alhoewel het na een comfortabele 28-0 voorsprong toch nog even spannend leek te worden.

Die spanning hadden de Bears helemaal aan zichzelf te danken. De eerste punten van Seattle kwamen aan het einde van het derde kwart, omdat de Bears special teams unit verzaakte en return specialist Leon Washington een 62 yard kickoff return lieten lopen.

Ook de eerste touchdown van Seattle (die het 28-10 maakte) was een product van een kolderiek Bears-moment. Vanuit de Wildcat-formatie probeerde running back Matt Forte een pass te gooien, maar hierbij zag hij een linebacker volledig over het hoofd. Het cadeautje werd door spelverdeler Matt Hasselbeck en Mike Williams ten volste benut.

Na een aantal late tegentreffers van Seattle (waarbij Chicago duidelijk al in overwinningsmodus was) kon de eerste NFC Conference Championship opwachting sinds het laatste Super Bowl jaar (2006) worden gevierd. In die NFC-finale wacht Green Bay Packers. Op Soldier Field spelen de twee grootmachten pas voor de tweede keer in de post-season geschiedenis tegen elkaar.

Seattle likte na de wedstrijd niet alleen de wonden vanwege het verlies. Het verloor ook nog eens twee spelers aan het ziekenhuis. Tight end John Carson en cornerback Marcus Trufant moesten op stretcher het veld verlaten. Beiden lijken in goede gezondheid te verkeren.

Lees ook:Dallas Niet Naar Eigen Super Bowl?
Lees ook:Chicago Loopt Weg Met Cutler
Lees ook:Perry’s View: Cutler Naar de Chicago Bears
Lees ook:Cincinnati Indrukwekkend Langs Chicago
Lees ook:DeAngelo Hall Wint Van Bears

2 reacties op “Chicago Prolongeert Naar NFC Championship

 1. Rob

  Weet iemand of er ergens in een cafe in Utrecht de wedstrijd van zondag tegen de Green Bay Packers wordt uitgezonden?

  Go Bears!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Perry Hendriks

  Kom gezellig naar het Hard Rock Cafe in Amsterdam! Ik ben er ook — lijkt me leuk om een keer bij te praten met de bloglezers!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.