Bears & Packers In Hard Rock Cafe

Soldier Field

Er is natuurlijk geen mogelijkheid dat de Chicago Bears vanavond opgewassen zijn tegen Green Bay Packers. Op papier zijn de wide receivers van de Lambeau Leap oppermachtig – zeker als quarterback Aaron Rodgers net zo compleet speelt als de afgelopen twee weken. Gelukkig zijn dit de NFL Playoffs — en die zijn onvoorspelbaar, zeker als het homefield advantage Soldier Field heet.

In Chicago zijn ze de hele week al in de feeststemming. Hoofdcoach Lovie Smith kan immers opnieuw zijn formatie naar de Big Show leiden. De coach -die in Chitown door nagenoeg iedereen wordt ondergewaardeerd- presteerde dat in 2006 ook al. Met een compleet andere supporting cast en dat is op z’n minst gezegd bijzonder. Smith vergaarde in de tussentijd een groep sterren bij elkaar op coaching gebied — Chicago telt in totaal vier voormalige of huidige hoofdcoaches: naast Smith zijn dat Rod Marinelli (Detroit Lions),  Mike Tice (Minnesota Vikings) en Mike Martz (St. Louis Rams). Dat heeft geholpen. Chicago speelt slim, maakt aanpassingen on the fly en heeft nog steeds een verdediging waar je ‘U’ tegen zegt.

Deze verdediging heeft met Julius Pepper het afgelopen seizoen zeker een oppepper gekregen. Bij hem ligt dan ook de sleutel tot de overwinning – samen met zijn concollega Clay Matthews bij de Packers. Beide monsters hebben de kracht om de wedstrijd naar zich toe te trekken door de vijandige quarterback heel veel pijn te doen. Beide verdedigers combineren massa met een angstaanjagende snelheid en dat zal Jay Cutler en Aaron Rodgers (die alletwee een hersenschudding opliepen tijdens het seizoen).

De hele wedstrijd zou overigens een lachertje zijn als quarterback Aaron Rodgers de afgelopen weken niet zo belachelijk goed had gespeeld. Omdat hij heeft laten zien vlijmscherp te zijn (tegen Atlanta gooide hij 31 van de 36 passes raak met drie touchdowns) wordt het voor de Bears een wedstrijd van catch-up. Dat hoeft geen probleem te zijn, mits offensive coordinator Mike Martz een aantal mooie rabbits in de hoge hoed heeft (waaronder geen Wildcat running back option passes, please!) en quarterback Jay Cutler de rust bewaart.

Een wedstrijd die alles in zich heeft dus. Saillant: Green Bay plaatste zich uberhaupt voor de playoffs door in de zeventiende (en laatste) competitieweek van Chicago te winnen. De Bears waren al geplaatst en zetten enigszins kwaad bloed door toch op volle sterkte te spelen. Green Bay won het duel met 10-3. Eerder in het jaar had Chicago in eigen stadion gewonnen met 20-17.

Ik zit in het Hard Rock Cafe. Ik wil met eigen ogen wel eens zien hoe hoog die parkeermeter oploopt. Feel free to come by and chat.

Lees ook:Packers Op Weg Naar Super Bowl XLV
Lees ook:Packers Vernietigen Droom Vick
Lees ook:Packers Naar NFC Championship Game
Lees ook:Cutler Klaar Voor Mike Martz
Lees ook:Favre Afgeserveerd In Minnesota

3 reacties op “Bears & Packers In Hard Rock Cafe

 1. F-P

  Kom wel met de tram, kijken of ik nog thuis kom

    /   Beantwoorden  / 
 2. Perry Hendriks

  Naar de Bijlmer? Dude, stel je niet zo aan. De game is om half 1 afgelopen. Tijd zat (of solliciteer je naar een ride home? okay — voor jou dan — but you are paying, haha!).

    /   Beantwoorden  / 
 3. Marcel

  Vip kaarten binnen 3 uur uitverkocht niet slecht

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.