NFL Icoon Al Davis Overleden

Al Davis

NFL eigenaar Al Davis van de Oakland Raiders is overleden. Dat heeft de formatie uit Oakland vandaag bekendgemaakt. Het bericht wekte opzien: iedereen die Davis kende, dacht namelijk dat hij twaalf jaar geleden al was overleden.

Alle gekheid op een stokje: Davis was een icoon en een voorvechter van de hedendaagse NFL. Hij zorgde er enkele decennia geleden voor dat de AFL en de NFL fuseerden tot de hedendaagse National Football League, een goed-geoliede machine die bakken met geld oplevert.

Davis was zestig jaar bij American football betrokken en is de enige persoon ter wereld die kan zeggen dat hij speler, coach, commissioner, general manager en NFL-eigenaar is geweest. Davis was daarbij een pionier. Het 82-jarige gezicht van de Raiders was de eerste die een Afro-Amerikaanse hoofdcoach aantrok (Art Shell) en tevens de eerste die een latino hoofdcoach aantrok (Tom Floris). Ook was Davis de eerste NFL-figuur die een vrouwelijke CEO binnen de organisatie bracht.

Hoewel de oude rot in het vak vaak werd verguisd, had hij het goed voor met de mensen die het goed voor hadden met zijn Raiders. Davis lag regelmatig in de clinch met de NFL. En dat kwam niet alleen omdat hij na de fusie van de AFL en de NFL de post van Commissioner misliep, maar ook omdat Davis er een pittige eigen mening op nahield. Omdat hij bijvoorbeeld het NFL-team verhuisde van Los Angeles naar Oakland, maar daarbij er nog wel steeds vanuit ging dat hij de rechten van de eerste markt zou behouden.

Het duel van de Oakland Raiders tegen Houston Texans zal daarom emotioneel beladen zijn. De spelersgroep heeft het nieuws in het teamhotel in Houston te horen gekregen en beloofde op zondag datgene te doen waar Davis zo prat op ging: “Just Win, Baby!”.

Lees ook:Oakland Raiders Weer Zonder
Lees ook:Eerbetoon Raiders Aan Al Davis
Lees ook:Tom Cable Blijft Een Raider — Wellicht
Lees ook:Column Haalt Uit Naar Al Davis
Lees ook:Holmgren Schijt Op Stoep Van Niners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.