The Good & The Bad: Eerste Keer Sinds 1984

Even de NFL encyclopedie er op nageslagen (en toevallig op dit artikel gestuit): het is voor het eerst sinds 1984 dat een NFL seizoen zowel een team kent dat ongeslagen 11-0 is en een team dat nog geen wedstrijd (0-11) heeft gewonnen. Het gaat hier natuurlijk om de perfecte New England Patriots en klasidioot Miami Dolphins (ja, slimmerik. Vandaar het plaatje van de ezelsoor).

Twee teams aan de andere kant van het spectrum: het gebeurde drie keer in de geschiedenis. In 2007 dus en in 1984, maar ook in 1942. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren het de Chicago Bears (11-0) en de Detroit Lions (0-11) die elkaars tegenpolen waren. Aangezien wij toen in een eenzijdige strijd met Duitsland waren verwikkeld, heb ik weinig met deze tijdperiode in de NFL op. Ik lul er dus niet meer over.

Maar hoe ironisch! In 1984 waren het de 11-0 Miami Dolphins die onder leiding van Dan Marino de NFL (en het touchdown record, nog ironischer) aan gort gooide. De schlemiel was toen Buffalo Bills. Ook toen ging het dus om twee teams uit de AFC East divisie.

Horen jullie die spookachtige filmmuziek op de achtergrond ook?

 

Lees ook:Laatste Overwinning Miami Dolphins: 10 December ’06
Lees ook:Kristallen Bol: Week 1 2008
Lees ook:Drie Op Een Rij Met Shaun Hill
Lees ook:Kansas Zwaar Getroffen
Lees ook:Culpepper Zoveelste Lions Miss-Fit?

Eén reactie op “The Good & The Bad: Eerste Keer Sinds 1984

 1. JB

  En hoe bizar zijn de kansen?

  Week 16: 0-15 v 15-0 ? En wat gaat er dan gebeuren…? 0-16 en 16-0?

  En wat als de Pats idd 19-0 gaan en de Fins 0-16…

  Of stel dat de Fins hun record succesvol weten te verdedigen…? Of niet en dat de Pats dan in de SB verliezen van die gouwe ouwe Packer…

  I love it!!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.