Worden de Replacements werkelijkheid?

Keanu starring as Kurt Kittner in 2011?

Het zou zomaar kunnen dat Keanu Reeves en zijn Replacements werkelijkheid worden. Tijdens de owners-meeting werd weinig positief gesproken over de kansen dat er een nieuwe zogenaamde ‘Collective Bargaining Agreement zou komen. Geniet ervan zolang het nog kan, want 2009 wordt het laatste seizoen met een salary cap. Het salarisplafond gaat in 2010 overboord en dat zou zomaar tot stakingen kunnen leiden in 2011. Goed nieuws voor werkeloze oud-Admirals om als ‘Replacement’ aan het werk te gaan!

Een NFL zonder salarisplafond betekent overigens niet dat de miljoenen over de balk gesmeten gaan worden. Met het wegvallen van de Collective Bargaining Agreement komen er nieuwe regels. Veteranen mogen in plaats van na vier jaar, pas na zes jaar het leven als free agent ontdekken. Daarnaast mogen teams twee keer de franchise tag inzetten om hun sterren te behouden. Zo’n vetpot wordt het dus niet op de spelersmarkt. Bovendien gaat het minimumloon naar de haaien.

Spelers worden er dus niet beter van, net zoals de originele sterren in de Replacements. Eigenaren hebben zich volgens de geruchten al ingedekt tegen de kosten van een stadion dat een seizoen lang niet gebruikt wordt. Alternatief is het opstellen van vergane glorie, al is het nog maar de vraag of de NFL teams een jaartje met vervangers willen spelen. Laten we eerlijk wezen de stadions in Europa liepen ook niet vol, als second or third best spelers op het veld stonden.

Lees ook:Spelers Bedelen in Senaat
Lees ook:Staking tijdens Playoffs?
Lees ook:Langer NFL-seizoen Goed Voor Herstart NFLE?
Lees ook:Saaiste Free Agency ooit in het Verschiet!
Lees ook:Zeven Dagen Mediaten Voor CAO NFL

6 reacties op “Worden de Replacements werkelijkheid?

 1. Wilco

  Redskins managment heeft hier zelfs al op ingespeeld door de grote Albert H. cap-hit in het jaar 2010 te laten vallen, wat waarschijnlijk dus capless word.

  Geen minimum is echt heel slecht…..dat kan nooit goed gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. wiljo

  in ieder geval bonussen intrekken…!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henri(nflnieuws.nl forum)

  Goodell zorgt gewoon voor een faillisement voor de sport…zelfs de bestuurders van Fortis waren nog beter voor hun bedrijf…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rob

  Waar het nu toch ook om gaat: wat nu?
  Kan dit worden terug gerdaaid als het mis gaat?

  Wat ik me ook afvraag: Goodell doet dit toch niet in z`n eentje??

  Heeft hij zoveel macht?

  Is hij niet een “ondercover” van een andere sport, die vindt dat AF te veel aandacht/geld naar zich toetrekt?

  Waarom vindt Goodell dit zo`n goed idee?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Maarten vd Broek

  Eerlijk is eerlijk, Roger Goodell staat hier een beetje buiten. Het is iets tussen eigenaren en spelers. Deze millionaires madness speelde al pre-Goodell.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.