St.Louis Rams Verkocht en nu Verhuizen?

Kahn... verrekte Mongol!

Het slechtste team uit de NFL van het afgelopen jaar kan haar ‘Te Koop-bordje’  uit de middenstip halen. De kinderen van wijlen Georgia Frontiere verkopen hun 60% aandeel in de franchise aan Shahid Kahn. Met deze koper lijkt een verhuizing uit St.Louis uitgesloten omdat de kids hun aandelen alleen wilden verkopen aan iemand die de organisatie in St. Louis wil laten. Of Kahn zich aan zijn woord houdt zal de toekomst leren, maar ik kijk niet raar op als we over twee jaar weer gewoon de LA Rams hebben. 75% van de NFL eigenaren moet de transactie nog wel goedkeuren. 

Wellicht is Kahn een verrassende naam nadat eerder de racistisch aangelegde radiohost Rush Limbaugh aan de club werd gelinkt. Kahn is als handelaar in auto-onderdelen ook een boefje. Hij is namelijk nog verwikkeld in een ruzie met de belastingdienst over ontduiking tussen 1999 en 2003. Hij betaalde de Amerikaanse belastingdienst al 68 miljoen dollar schadevergoeding, maar dat is minder dan wat hij ontdook (85 miljoen), dus de laatste blauwe envelop is hier nog niet over verstuurd.

De Rams werden door Forbes geschat op 913 miljoen dollar waarde, maar volgens economen is 750 dollar iets realistischer. Interessant in het geheel is natuurlijk ook de rol van Stan Kroenke die de overige 40% van de aandelen bezit. Als de verkoop wordt goedgekeurd heeft hij nog 60 dagen de tijd om te bepalen wat hij met zijn aandeel wil doen. Hij kan verkopen, maar wellicht ook een bod doen op de 60% van Kahn. Al is dit laatste scenario niet eenvoudig omdat Kroenke ook al eigenaar van de Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), Colorado Rapids (MLS) en grootaandeelhouder van de Engelse voetbalclub Arsenal. De NFL beperkt echter mogelijkheden van meerdere eigenaarschappen tussen sportbonden.

Zoals ik al zei… de verhuisdozen kunnen vast ingepakt worden in St. Louis. Dit is de voorbode van een vertrek van de franchise!

Lees ook:Bradford: Een 86 Million Dollar Baby
Lees ook:Rams weer terug naar LA?
Lees ook:Rams ‘Verdienen’ Eerste Keuze 2010 Draft
Lees ook:Miljoenen Cam Newton In Rook Op
Lees ook:Geld Verdienen? Gok Op Super Bowl XLIV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.