Eerste vrouw in actie in de NFL

Sarah Thomas de eerste vrouwelijke NFL official?

Football een mannensport? Niet meer vanaf 2014. De eerste vrouwelijke zebra moet dan op het veld staan om de scheidsrechterlijke lakens uit te delen. Sarah Thomas is de dame die het unicum moet gaan laten plaatsvinden. Dan moet er nog wel een mannelijke official plaatsmaken.

Sarah Thomas zit al een tijdje in de talentenklas van de NFL te wachten. Eerder in 2007 was ze al de eerste vrouwelijke scheidsrechter in een college football wedstrijd. Na vijf jaar aankloppen lijkt het dan nu toch dichtbij te komen, omdat de NFL verwacht dat in 2014 een van de huidige scheidsrechter met pensioen zal gaan. Geduld wordt beloond.

Overigens was er het afgelopen seizoen al een vrouwelijke scheidsrechter. Shannon Eastin was een ‘replacement-referee’ tijdens de staking van de officials in 2012. Haar debuut telt dus niet voor het vrouwelijke geslacht. Je bent een echte scheidsrechter of je bent het niet.

Lees ook:Laatste Kans Voor Onderzoek Naar Football Tijdschrift
Lees ook:Iemand Nog Laatste Countdown Ideetjes?
Lees ook:Favre Niet In Vorm Van 2009
Lees ook:Tweejarige Rijdt Scheidsrechter Aan
Lees ook:Geslachtsziekte Bengals Cheerleader Op Straat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.