Goudzoeker raakt teamgenoot met fles

Zo’n lief koppie die Brooks…

De frustraties van de verloren Super Bowl zijn nog niet verdwenen bij alle spelers van de San Francisco 49Ers. Linebacker Ahmad Brooks sloeg teamgenoot Lamar Divens met een bierflesje gevolgd door een vuistslag aan de voordeur van Brooks. Over het hoe en waarom tast men nog in het duister, maar de openbare aanklager van Santa Clara bereidt inmiddels een arrestatiebevel voor. Het zoveelste incident in de offseason met een NFL-speler, maar ook het zoveelste vergrijp van Ahmad Brooks.

Brooks kwam via de ‘supplemental draft’ in de NFL nadat hij kort voor zijn senior jaar in college door de coach vanwege disciplinaire redenen werd weggestuurd. Het kwam onder contract bij de Cincinnati Bengals. Hier werd hij in 2009 -kort voor zijn derde seizoen- ontslagen, omdat hij een vrouw op haar oog sloeg. De 49Ers namen hem vervolgens op in het team, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde in de gelauwerde defensie van de ‘goudzoekers’. Hij kreeg een nieuw dik contract (37 miljoen in zes seizoenen). En dan komt een mogelijk schorsing door de NFL voor zijn wangedrag slecht uit. Voor zijn eerdere vergrijpen werd hij niet bestraft, maar met alle 0ff-field issues in de NFL op dit moment is het de verwachting dat de grote baas Goodell flink met straffen gaat smijten.

Overigens is Brooks niet de eerste speler die zijn teamgenoot slaat deze offseason. Titus Young sloeg teamgenoot Louis Delmas tegen de vlakte op het terrein van de Detroit Lions. Het kostte hem zijn baan en waarschijnlijk zijn carrière. Omdat Brooks de teamgenoot buiten het terrein van de ‘Niners’ sloeg, lijken represailles zoals voor Young net een brug te ver.

Lees ook:Where Are You Now: Aaron Brooks?
Lees ook:Coaches Winnen Machtstrijd
Lees ook:Gailey Looft Backup Vince Young
Lees ook:Vince Young Wil 2010 Bespreekbaar Maken
Lees ook:Vince Young In De Aanval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.