Eerst Ontslaggolfje Coaches

Zorn eindelijk officieel ontslagen...

Nog geen 24 uur na de laatste speelronde staan de eerste coaches weer op straat. Jim Zorn werd compleet volgens verwachting bij het grofvuil gedonderd na de terugkeer van Washington na de verloren wedstrijd in San Diego. In Buffolo werd nu niet alleen de hoofdcoach ontslagen zoals in november gebeurde met Jauron, maar twee maanden later wordt de heel coaching staff op straat gezet. Ook interim-headcoach Perry Fewell is werkeloos, maar zou volgens geruchten wel meegaan in de selectieprocedure voor een nieuwe coach. Of hij een serieuze kandidaat is of slechts een excuus kandidaat om aan de Rooney Rule te voldoen blijft vooralsnog gissen. Who’s Next?

In Buffalo wordt nadrukkelijk de naam van Bill Cowher genoemd. De Super Bowl coach van de Steelers zou al met potentiële assistent-coaches hebben gesproken, maar of we straks kunnen spreken van Bill’s Bills is nog lang niet zeker. Hij is ook al gelinkt aan de Buccaneers, maar daar staat de hoofdcoach nog niet op straat. Andere optie zijn de Panthers, die het dichtste bij de woonplaats van Bill Cowher zijn gelegerd. John Fox blijft echter nog een jaartje aan bij Carolina en misschien blijft Bill daarom nog een jaartje bij de tv werken voordat hij terugkeert in de NFL.

In Washington is het wachten tot Mike Shanahan zijn handtekening zet onder een 5-jarig 50 miljoen dollar contract zet. De Redskins hebben hun Rooney Rule kandidaat al gehad, door assistent Gray reeds op sollicitatiegesprek te laten komen. Niets staat het tekenen dus in de weg, en in tegenstelling tot twee jaar geleden willen de Redskins nu op tijd hun geliefde kandidaat strikken. Daarom wordt er waarschijnlijk ook veel geld neergelegd voor de voormalig Broncos headcoach. Twee jaar terug werd Jim Zorn gecontracteerd toen er echt niemand meer te krijgen was. Twee verloren seizoenen later werd Jimbo publiekelijk geschoffeerd door de ‘Skins door al op zoek te gaan naar zijn opvolger.

Wie mag nog meer vrezen voor zijn baan de komende tijd:
- Kubiak werd genoemd bij de Texans, maar heeft wellicht zijn baan gered door Houston naar de eerste winning season uit haar bestaan te leiden.
- Mangini mag deze week op gesprek bij Mike Holmgren en, waarschijnlijk zal Mikey Boy zijn eigen marionet willen aanstellen dus kan Mangini op bezoek bij het uitzendbureau.
- Jack Del Rio is al zo goed als zeker ontslagen.
- Wade Phillips moet succesvol zijn in de playoffs of hij kan zijn biezen pakken.
- Tom Cable (Raiders) moet hopen dat zijn baan gered is door het ‘verbeterde’ spel de laatste weken.
- Lovie Smith is in Chicago ook allerminst zeker van een contractverlenging.

Wie biedt meer?

Lees ook:49ers Hebben Toekomst NFL in Handen
Lees ook:Favre Pakt Viking record af
Lees ook:Franchise Voor Ray Lewis
Lees ook:Dallas Blijft Bij Huidige Coach
Lees ook:Fox verslaggeefster met spookbeelden

2 reacties op “Eerst Ontslaggolfje Coaches

  1. DrAtomic

    Cable ligt er ook uit…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Marc

    Raheem Morris van de Bucs is ook in de gevarenzone. Cowher wordt genoemd als mogelijke opvolger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.