De Voordelen Van De Gespreide Draft

Spread offense

Spread offense

De NFL vaart wel bij de nieuwe Draft constructie. Voor het eerst in de geschiedenis werd de eerste ronde van de Draft afgewerkt op de donderdagavond. De rest van de Draft volgt vannacht (vrijdag) en zaterdag. De televisiekijkcijfers laten explosief hoge televisieratings zien en ook voor NFL-fanaten is de spreiding over drie dagen een ware ‘dream come true’.

Vorig jaar was het namelijk niet mogelijk erg veel ‘mock’ los te laten op de tweede ronde van de Draft, simpelweg omdat deze binnen 15 minuten aansloot op de eerste ronde van de draft. Het feit dat teams nu 24 uur ter beschikking hebben om nieuwe informatie te verwerken, zorgt voor veel verkeer – tussen de teams onderling, maar ook bij media en fans. Analysten zijn namelijk erg diep op de gebeurtenissen van donderdagavond ingesprongen en gebruiken deze ammunitie om nu ook de tweede ronde tot in alle nauwkeurigheid te voorspellen. Waar gaat Jimmy Clausen heen? En welk team pulled the trigger met Golden Tate? Het wordt tot in den treure geanalyseerd.

Ook tussen de teams onderling is er veel bedrijvigheid. Zo zegt Rams GM Billy Devaney dat hij niet gelooft dat de ploeg uit St Louis lang kan vasthouden aan de 33ste pick overall. Het is publiek geheim dat St Louis in het etmaal na de eerste overall selectie is bestookt met verzoekjes. Het is voor de Rams alleen nog noodzakelijk de verschillende verzoeken op een rij te leggen en de meest lucratieve eruit te pikken. Ook hoofdcoach Steve Spagnuolo is hier heilig van overtuigd.

Lees ook:Rams Zitten Op Pot Met Goud
Lees ook:Rams ‘Verdienen’ Eerste Keuze 2010 Draft
Lees ook:Class of 2009 ‘Busting out’
Lees ook:Teams Niet Heel Gretig Voor Draft
Lees ook:Tebow Lult Zich Naar Tweede Ronde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.