Amsterdam Dubbel In Mineur (Final)

Zuivere koffie

Zuivere koffie

Bij de afslag van snelweg leek het er nog zo goed uit te zien voor Amsterdam Crusaders. “Tekstkarren,” dacht ik nog. “Ze hebben de boel wel heel doortastend aangepakt”. De tekstkarren bleken echter ter promotie van een plaatselijke carwash. En dus werd het een hele droevige eerste helft voor de American football ploeg uit Amsterdam, die tegen de London Blitz moest vlammen om nog uitzicht te houden op een Europees avontuur. In de eerste helft wisten ze geen punten te scoren en de regen kwam met bakken uit de hemel. Tot overmaat van ramp — bleek bij de theepauze ook nog dat Ajax geen kampioen was geworden.

Dat laatste nieuws kon ik als gerechtaarde Brabander wel waarderen, maar overall was het allemaal een trieste samenloop van omstandigheden voor de Cru. De ploeg had hard om zich heen geroepen dat deze wedstrijd cruciaal was, maar toch waren er geen honderden toeschouwers op Sportpark Sloten afgekomen. Heel Amsterdam schaarde zich schijnbaar achter de buis om Twente een misstap te zien maken – verloren tijd, zeggen we met de wetenschap die we nu hebben.

De toeschouwers die wel op waren komen draven, kregen overigens geen hoogdravende wedstrijd te zien. Amsterdam oogde vooral verdedigend erg zenuwachtig in het begin en juist toen het er op leek dat de formatie in de wedstrijd kwam, was het juist de offense die begon te blunderen.

Toch leek het daar de eerste aanvalsreeks van Amsterdam nog niet op. Nadat de ploeg verdedigend een knappe stop maakte om London het scoren te beletten, bracht een lange aanvalspass de handen van het publiek enthousiast op elkaar. De daaruit resulterende fieldgoal poging -die zeker wat winden in de zeilen van de Cru had geblazen- werd echter geblokt. Hierna werd pijnlijk duidelijk dat het vooral de outside run van London was die de Nederlandse landskampioen wel eens een hele lange middag zou gaan bezorgen.

Terwijl een receiver van London in de bosjes stond te kotsen (het blijft amateurfootball, dus mijn vrees is dat hij gisteren letterlijk tegen een blauwtje is aangelopen in de Bulldog) dwong de ploeg de tegenstander met lange loopacties op de knietjes. Met een fieldgoal en daarna zelfs met een touchdown.

Hierna begon het gegoochel met de bal bij Amsterdam, waardoor de Europese aspiraties verder weg dan ooit raakten. Ik telde twee fumbles en een interception, maar aangezien mijn paraplu maar half open ging kan het zijn dat ik ook nog wat football follies heb gemist. Een van de turnovers wist de Engelse ploeg nog voor de theepauze te verzilveren voor een nieuwe zespunter.

Bij rust was het 15-0 en om eerlijk te zijn had ik -vanwege de regen- wel even genoeg geabsorbeerd. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de einduitslag uiteindelijk 28 35-7 is geworden.

(later meer)

Lees ook:While You Were Sleeping: Verdwaald In London
Lees ook:Jets Stelen Gelijkspel Van Cleveland
Lees ook:Totale Onbekwaamheid NFL Game London
Lees ook:Amsterdam Pakt Uit Voor London Blitz
Lees ook:Grove Toename In Lange Fieldgoal

5 reacties op “Amsterdam Dubbel In Mineur (Final)

  1. Wilco

    Het weer was de grooste spelbreker…we zouden komen, maar dat weer :O

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robin

    Wat een tragische dag, slecht weer, slechte wedstrijd,
    broodje koud vlees 4 euro WTF???
    Geen fatsoenlijke toiletten, geen ruimte om droog te staan.
    De speaker die tijdens de wedstrijd moet bedelen om een spelers lijst.
    De deskundige commentator (W.Ronde) die het onheil eerder ziet dan de Amsterdamse trainer.
    En dan wel 5 euro entree durven vragen?!?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Haha broodje koud vlees 4 euro, maar wel goede kwaliteit!

        /   Beantwoorden  / 
    2. arnold

      Robin pikkie een trainer is in het american football de fhysio.
      Verstand van hamburgers heb je maar laat het football aan de kenners over.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Grey Poupon

    Crusaders verslaan Maastricht 14-12!
    Amsterdammers al twee jaar ongeslagen in Nederland!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.