Singletary Verandert Weer Van Smith

Quarterback

Clueless

Stabiliteit is geen keyword dat dit seizoen is toevertrouwd aan de San Francisco 49ers. Hoofdcoach Mike Singletary heeft namelijk vannacht aangekondigd dat Alex Smith aankomende zondag de basis-quarterback is in het cruciale duel tegen de Seattle Seahawks. Ik vind dat het teken van een zwalkend en radeloos hoofd.

Singletary herhaalt hiermee namelijk zijn kunstje van vorig jaar, toen het eindelijk leek dat de formatie weer wat op stoom kwam. Toen flikkerde de oud-verdediger oud-Admirals quarterback Shaun Hill onder de bus. Alles in een poging om Alex Smith wat zelfvertrouwen te geven richting de toekomst. De Niners hadden immers veel geld in de quarterback van Utah gestoken.

Alex Smith bleek echter in 2010 ook niet het antwoord. Zijn schouderblessure vijf weken kwam dus op een ideaal tijdstip, omdat het de coach een excuus gaf eens iets nieuws te proberen. En dat werd Troy Smith. Smith won drie van zijn vijf wedstrijden en had twee keer een quarterback rating van boven de 110 punten. Natuurlijk ging het de afgelopen drie weken iets minder goed (met completion percentages onder de 50%), maar is dat reden om hem nu onder de bus te gooien?

Smith 2 heeft een quarterback rating van 80,2. De eerste Smith (die van de miljoenen) draagt een rating van 75,0. Mijn conclusie: het is tijd voor een hoofdcoach-wissel, want deze man weet duidelijk niet wat hoe hij zich op een footballveld moet gedragen.

Lees ook:Alex Smith Blijft Aan Roer 49ers
Lees ook:Quarterback Gooit Coach Onder Bus
Lees ook:Schandaal Voor San Francisco 49ers
Lees ook:Contractjaar voor Ex Admirals Speler
Lees ook:De Dag Dat Shaun Hill Zijn Basisplek Verloor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.