Nederlander Next Big Thing Voor Boise

Geraldo Hiwat

Geraldo Hiwat

Als het aan deze krant uit Idaho ligt, dan is Nederlandse wide receiver Geraldo Hiwat van Boise State University de volgende ster die het college aflevert.

Hiwat werd na het weekend flink in de watten gelegd door de media, nadat hij met 5 catches voor 97 yards positief was opgevallen tussen teleurstellende ploeggenoten – tijdens een niet-zo-serieuze lentetraining. Boise State verwelkomt de sterstatus van de Nederlander maar al te graag. De ploeg moet terugklimmen naar het niveau van een jaar geleden, maar moet dat doen zonder ster receivers Austin PettisĀ en Titus Young. Het tweetal heeft de universiteit doorlopen en heeft ervoor gekozen een NFL-loopbaan na te jagen. Met wat geluk horen beide heren volgende week hun naam omroepen tijdens de NFL Draft.

De opmars van Hiwat klinkt mij persoonlijk als muziek in de oren. Een Nederlander op een skill-position zou redelijk wat doen voor publiciteit in Nederland, zeker als die skill-speler met enige regelmaat op het veld staat. Vergeet niet dat Hiwat voor het eerst in aanraking kwam met American football door een bezoek aan een Admirals-wedstrijd. De rest leerde hij bij een AFBN American footballclub in Amsterdam.

Ik voorzie zomaar een kleine mediatrip naar Boise om dat met een aantal afgevaardigde Nederlanders journalisten te vieren.

Lees ook:Drie Nederlanders Live Op ESPN America
Lees ook:Blount Geeft Opnieuw Een Hengst
Lees ook:Nederlands Elftal Naar Boise State
Lees ook:Drie Nederlanders Niet Mee Met Boise State
Lees ook:Nederlander Scoort Twee Keer In NCAA

2 reacties op “Nederlander Next Big Thing Voor Boise

  1. Thomas

    Ik heb 1 game van Boise gezien vorig jaar. Namelijk tegen Louisiana Tech. Hiwat kwam in die game maar ongeveer 5x het veld op en was geen enkele keer zijn qb’s target. Hoop dat hij dit jaar meer speeltijd krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert

    Hoop ook als eerste voor hem maar ook voor zijn familie, vrienden en iedereen die hem een warm hart toedraagt, dat hij dit jaar de sterren van de hemel speelt. Naast dat het al niet mis is wat de mannen uit Amsterdam voor elkaar hebben gekregen. Petje af al voor wat nu is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.