Philadelphia Ziet Ze Vliegen

Sittnig duck

Sitting duck

De Chicago Bears wonnen gisteren -in mijn bescheiden optiek onverwacht- van de Philadelphia Eagles. Het team van Michael Vick en coach Andy Reid maakte het zichzelf ook niet echt makkelijk. Twee kleine observeringen, die het team management wellicht mee moet nemen voor de toekomst.

1) Je punter mag dan nog zo goed opscheppen over zijn loopbaan als quarterback van een high school team, geef hem onder geen beding de bal -en de controle- over een fake punt. Philadelphia liet de 22-jarige rookie punter Chas Henry zijn gang gaan tijdens een 4th down in het territorium van Chicago. Het coverage team van de Bears liet een receiver onbewaakt, waardoor er een fantastische kans ontstond voor een makkelijke touchdown. Henry, die het hele vierde kwart al opzichtig aan het oefenen was op zijn spiral, deed echter het onverklaarbare. Hij boorde de bal tien meter voor de voeten van de receiver in het gras. Als een weinig gracieuze eend, die te grazen werd genomen door een jager. Henry probeerde zichzelf nog ‘schoon te praten’: “Ik was gewoon voorzichtig, omdat ik de receiver niet voor de bal wilde laten werken”. Fijn. Moet ook Andy Reid gedacht hebben.

2) Het is alom bekend dat je de bal tijdens de laatste plays van de wedstrijd aan je playmaker moet geven. Maar wellicht moeten de Eagles die strategie heroverwegen. Philadelphia vuurde de bal op 4th-and-9 naar Jeremy Maclin, die uitgleed en hopeloos tekort kwam om de aanvalsserie te verlengen. Op 3 oktober was Maclin ook al de schlemiel tegen de San Francisco 49ers. Ook toen kreeg de receiver de bal in kansrijke positie in handen gedrukt – om hem weg te fumblen aan een razende defensive end Justin Smith van de Niners.

Lees ook:Philadelphia Eagle Is Kankervrij
Lees ook:Andy Reid Uitgekotst In Philly
Lees ook:Vick Verscheurt Jags
Lees ook:Hondenmoordenaar Krijgt Basisplek
Lees ook:Favre deed wat Aikman niet deed

Eén reactie op “Philadelphia Ziet Ze Vliegen

  1. Knurk

    Eagles blijven hilarisch om naar te kijken, zo veel potentie en toch zo onbegrijpelijk dom spelen. Waarom geven ze McCoy niet gewoon 25 keer de bal per wedstrijd? Dachten ze vorige week de dip te boven zijn gekomen, zijn ze na deze week weer terug bij af.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.