San Francisco Maakt Arizona Kapot

San Fran

San Franc

Mijn American football-broeder Maarten en ik zitten komende week in Amerika. Voor Thanksgiving, geboekt via American Sport Safaris. Eigenlijk wilden we een week eerder gaan. Naar San Francisco. Om de divisie-game te zien tegen Arizona Cardinals. Het is maar goed dat we dat niet hebben gedaan.

Fijn, hoor, fan zijn. De laatste jaren was ik nogal verbitterd over het spel van ‘mijn’ 49ers, terwijl ‘zijn’ Cardinals het notabene tot een Super Bowl schopte. Hoe kan het tij keren. Sindsdat ex-Admirals quarterback Kurt Warner zijn pensioenpapieren heeft ingeleverd, is het kommer en kwel daar in de woestijn. Het experiment met Kevin Kolb heeft wellicht nog wat tijd nodig om te gedijen (blessure), John Skelton is een vervanger die werkelijk niets uitstraalt. Ik was dan ook stomverbaasd dat de formatie vorige week Philadelphia Eagles op de knietjes wist te krijgen. Skelton gooide 315 yards. Dat moet toch haast iets zeggen over de status van het Dream Team.

Tegen de 49ers komt Skelton er namelijk niet aan te pas. Ik schrijf dit tijdens de theepauze van het duel, maar kan met kleine zekerheid zeggen dat de quarterback vandaag niet op eigen kracht aan zijn punten komt. Als San Francisco geen domme veldpositie-fouten maakt, geloof ik zelfs dat er een shutout voor de Niners in zit. De ploeg speelt zelf erg slordig (ik geloof dat Alex Smith zo’n zeven misfires heeft gehad, dusver), maar weet met een overdaad aan fieldgoals de score telkens verder uit te bouwen. Frank Gore loopt zoals hij het hele jaar al doet. Effectief. Up the gut, maar ook off-tackle. Met een defense, die weer heerlijk aan het roven is, is San Fran aan het einde van de avond 9-1.

In de NFL kan het verkeren.

 

Lees ook:Moet American Football Verboden Worden?
Lees ook:Cardinals Starten Zondag Met Tackle Dummy
Lees ook:Kristallen Bol Voor Week 13
Lees ook:Kristallen Bol Voor Week 2
Lees ook:Topsporter Door ‘t Lint Tijdens Persconferentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.