Glazuur Springt Van Harbaugh Bowl

Jim en John

John, Jim, Jim, John

Het glazuur is me gisteren van de tanden gesprongen, zo zoetsappig Amerikaans was de wedstrijd tussen de San Francisco 49ers – Baltimore Ravens. Na de obligate volksliederen (was dat Carlton Banks, trouwens?) en legerverering, stond de wedstrijd vooral in het teken van de broertjes Harbaugh.

Het was voor het eerst in de geschiedenis dat twee broertjes het als headcoach tegen elkaar opnamen. Heel de Amerikaanse bevolking was dan ook reuze benieuwd of een van de broertjes de ander na de wedstrijd een (te harde) handshake zou geven en een (verwoestend) schouderklopje.

Het werd een intense knuffel. En ook na de wedstrijd schoten bij beide hoofdcoaches woorden te kort om elkaar op te hemelen. Vooral John speelde als winnaar in op de sentimenten. Meteen na het betreden van de persconferentiezaal hield hij een betoog over welk een fantastisch werk zijn broer Jim met de 49ers had uitgehaald. Hoe het moeilijk was geweest te gameplannen. Hierna stak hij een lezing af over broederliefde.

Ik zal niet in de details treden. Maar de speech ging over broers die elkaars gedachten konden lezen. Over de mogelijkheid die Amerika hen -als Land van de Onbegrensde Mogelijkheden- had gegeven. “This is what America is all about”, zei John. En het glazuur sprong van mijn tanden.

Lees ook:Obama Opvolger John Elway of Kennedy
Lees ook:Ex-Admiral spreekt bij Begrafenis McNair
Lees ook:Dockett krijgt er geen vinger tussen
Lees ook:Zelfs Coach Bespot Braylon Edwards’ Blooper
Lees ook:Aanbetaling voor Favre’s Vikinghuisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.