Winst Wappert Door Wes Welker’s Handen

Fatal drop

Fatale drop

Patriots receiver Wes Welker kwam direct na de Super Bowl met een statement over de brug: dankzij zijn onvermogen een bal te vangen, verloren de New England Patriots Super Bowl XLVI.

Diep in het vierde kwart stond Welker wijd open. Een diepe pass van quarterback Tom Brady kwam echter nooit in de handen van de receiver terecht. Als de ster de bal gewoon had gevangen, dan waren de Patriots minstens richting een fieldgoal gegaan. Nu liep de drive op niets uit en kreeg New York de kans om te schitteren.

Was de ‘drop’ de fout van Wes Welker? Nu weet ik wel dat het adagium in football telt: “If you can touch it, you can catch it”. Maar ik vind niet dat Brady op die play helemaal buiten schot blijft. Brady liet de bal duidelijk te gehaast los, waardoor hij zijn receiver niet voorging met de bal. In plaats daarvan was de bal zo ongelukkig gegooid, dat Welker zich om de as moest draaien om enigszins bij de bal te kunnen. In de replay is duidelijk te zien dat Welker te vroeg airborne gaat, juist omdat hij om zijn as wordt gelanceerd.

In plaats van excuses aan te bieden, mag Welker de spelverdeler dus wel kwaad aankijken.

Overigens moet Gisele Bundchen niets hebben van bovenstaande uitleg. Zij brieste na afloop van de wedstrijd de VIP tribune af, waarbij ze werd nagefloten door jubelende Giants-fans. In plaats van zich als een ’lady’ te gedragen, zette Bundchen het op een vloeken. Volgens bronnen zou ze hierbij fel van leer zijn getrokken tegen de vijf wide-outs van New England. Een van de meest sterke units van het Patriots team, kon in crunch time geen enkele vuist maken.

 

 

Lees ook:Geen Knieval Voor Wes Welker
Lees ook:Welker Gespot In Huis Kendra Wilkinson
Lees ook:Auto-ongeluk Voor Tom Brady
Lees ook:“Gisele Bundchen Trouwt Met Quarterback”
Lees ook:Gisele Bundchen Zwanger!

3 reacties op “Winst Wappert Door Wes Welker’s Handen

  1. Rob

    Well, de Giants toch `hun spel` gepeeld. Lang en afremmend, en het einde naar zich toetrekken! Ligt het aan mij of was de game echt wat mat? Laten we overigens niet vergeten dat de Giants dit spel, zoals ze het spelen nu, het zich aardig hebben eigen gemaakt! Petje af!

    Maar Perry, hoe zat het volgens jou met de laatste TD van de Giants? Zo te zien kozen de Pats ervoor Bradshaw er door te laten zodat Brady toch nog tijd zou hebben? Wat denken jullie hier? Hou wel van dat soort plays, jammer dat het dan niet goed uitviel. Nou ja, voor de Pats dat is! Haha. We zaten hier met wat Giants fans, tof!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry Hendriks

    Hi Rob,
    Het was inderdaad een vrije doorgang voor Bradshaw op die play. Wel frappant, want Belichick kwam daar eigenlijk twee plays te laat mee (en dus ongeveer een kleine minuut).
    Aan de andere kant zag je ook de twijfel bij Bradshaw. Ik geloof heilig dat hij heel hard heeft overwogen om zich vrijwillig op te geven op de 1 yard lijn. Denk ook dat zijn oergevoel om een touchdown in de Super Bowl te scoren iets groter was, :) .
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wilco

    Een good old sutemi, die mag ik ook graag gebruiken in madden. Maar die endzone is een soort van magneet. een Je ziet het ook wel eens bij verdedigers die een INT/fumble maken en die vervolgens dan willen returnen voor een TD. Als je gewoon down gaat is het over, maar die return neemt het risico mee van een turnover of een TD.
    …maar jah, het kan ook zo uitpakken: http://www.youtube.com/watch?v=F1uEyZKJ0o8 (voor mij persoonlijk nog steeds de mooiste wedstrijd ooit)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.