Vick Gaat Verkeerde Kant Op

MV

MV

Vorig seizoen lachte de wereld Michael Vick toe. De veroordeelde hondenmoordenaar was goed, succesvol en kon de hele wereld aan. Zijn glimlach deed de rest. Hier stond een man, die zijn leven had gebeterd. Toch lijkt het erop dat de oude Vick af en toe nog eens om het hoekje komt kijken.

Vorige week wees Vick in Atlanta al neerbuigend naar het scoreboard, toen hij door het thuispubliek werd uitgefloten. Deze week was weer duidelijk te zien hoe hij, geblesseerd op de bank, maling leek te hebben aan alles en iedereen. “Het is niet mijn schuld,” straalde van hem af. Na de wedstrijd bleek dat Vick inderdaad nog een appeltje te schillen had. Met de scheidsrechters.

Volgens Vick doen de zebra’s er weinig aan om hem dezelfde ‘beschermde status’ te geven als elite quarterbacks als Tom Brady en Aaron Rodgers.

Misschien klinkt het gek uit mijn mond. Maar ik kan me in die kritiek wel vinden. Vick wordt soms keihard aangepakt door verdedigingen, tot op het punt waarbij ik denk: “Daar had je best een vlaggetje voor mogen gooien”. Zo ook het geval bij de tackle gisteren, waarop hij geblesseerd raakte. Dat was overduidelijk helmet-to-helmet.

Het probleem is dat Vick zich niet kan verschuilen achter de regels die voor andere quarterbacks gelden. Rodgers en Brady zijn pocket passers en zullen zichzelf nooit in de positie van Vick kunnen (of willen) manoeuvreren. De harde waarheid is dat het juist de speelstijl van Vick is, die hem zo kwetsbaar maakt. Als je draait en tolt, dan kun je er vergif op innemen dat je af en toe verkeerd wordt geraakt.

Overigens werd vandaag bekend dat Vick waarschijnlijk drie tot vier weken is uitgeschakeld met zijn gebroken hand.

Lees ook:Packers QB Haalt Uit Naar Kornheiser
Lees ook:Vick Berust Zich In Zijn Rol
Lees ook:Chris Rock Speelt Michael Vick
Lees ook:Tom Brady Vader Van Justin Bieber?
Lees ook:Vick Verscheurt Jags

2 reacties op “Vick Gaat Verkeerde Kant Op

  1. rob

    Ja, ik denk ook dat het klopt. Als Giants fan kijk je misschien ietsje anders maar het viel me toch op. Niet alleen in deze game overigens.
    Vick krijgt meer te verduren daar waar er vaak wordt terug gefloten bij inderdaad een Rogers of een Brady. Deze laatste helemaal de afgelopen jaren.
    Misschien een “natuurlijk” maar onfair iets. We hebben het met ons “simpele” voetbal toch ook? Zet Sparta eens tegen Ajax (niet dat dit gaat gebeuren ooit) en laat het een harde game zijn. Moet je opletten!
    Toch, als dit doorgaat zullen we Vick niet vaak of helemaal niet meer gaan zien als starter. En dat…dat zou heel erg zonde zijn!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Knurk

    Ik vond het vooral geinig dat die scheidsrechter naar de rest gebaarde dat de hit op de borst was (door een kloppend gebaar op de borst te maken) terwijl Vick’s helm half van z’n kop was gegleden haha. Ik gunde Vick dit overigens wel, zijn verdiende loon nadat hij zo buitenaards speelde in de laatste 10 minuten van de vorige pot tegen de Giants.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.