3,8% Van Puntloze Teams Haalt Naseizoen

Buffalo Bills logoKlein statistiekje voor fans van de St Louis Rams, Miami Dolphins, New Orleans Saints, Buffalo Bills en Atlanta Falcons: er is nog hoop. Sinds 1978 zijn 131 teams het seizoen met drie verliespartijen op rij begonnen. Van deze teams hebben er 5 de playoffs gehaald! Dat is maar liefst 3.8% procent (bron: NFL.com). De Buffalo Bills lijken het meeste voordeel uit deze statistiek te halen. Zij hebben namelijk al eens eerder de kansberekenaars voor schut gezet. In 1998.

Lees ook:Michael Vick Naar Buffalo
Lees ook:Hamdan Met Een Voet In Toronto
Lees ook:Fitzpatrick Gooit Er Met Pet Naar
Lees ook:“Willis Is Trash”: Buffalo – Baltimore
Lees ook:Grote Namen Onder Slachtoffers Van Turk

10 reacties op “3,8% Van Puntloze Teams Haalt Naseizoen

  1. Rutger

    De Rams gaan het daar jaar echter niet halen hoor. Heb je die lijst met blesures gezien? # starters op de o-line en de beste o-line backup die ze hebben. Mark Bulger speelt met gebroken ribben en meneer Jackson loopt wat lastig. Al met al totaal geen kracht meer over op offense.

    Ik ben en blijf een rams van maar dit seizoen gaan ze weinig interesants meer doen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart Peeters

    Ik zou wel eens willen weten wat het effect is op je kansen voor de play-offs van het dumpen van een totaal mislukte quarterback. Zeg maar, iemand die maar één touchdown gooit, maar wel zes interceptions.

    Maar gelukkig staan de Bears niet op 0-3…..net niet dan

      /   Beantwoorden  / 
  3. perryhendriks

    Bart,
    Leuk dat je het vraagt: ik weet in ieder geval 4 scenarios zeker. Tom Brady die Drew Bledsoe (Patriots) verging, Tony Romo die Drew Bledsoe verving (Cowboys) en ene Jeff Hostetler die Phil Simms verving. Op weg naar de Super Bowl. Hetzelfde deed de eerste Afro American QB in de Big Show: Doug Williams. Kan me alleen de naam van zijn voorganger niet voor de geest halen. De rest van de scenarios zou ik moeten onderzoeken en uitrekenen. Of weet een lezer wellicht meer? Laat je horen!
    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  4. DrAtomic

    Hmmm bij America’s Game was er ook 1 waarvan de backup erin kwam die had notabene tegen zijn vrouw de week ervoor had gezegd er mee te stoppen. Of was dat Jeff Hostetler die Phil Simms verving.

    Uberhaupt leuk om buiten de 0-3 statistiek eens te kijken hoeveel backup QB’s hun team door de playoffs naar de SuperBowl gehaald hebben.

    Kurt Warner was daar 1 van natuurlijk.

    Nog leuker… heeft een 3de QB het ooit gepresteerd? Of zelfs een practise squad QB?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bart Peeters

    Wacht maar af, als Gibran op de een of andere manier zijn kans krijgt! Hoop echt dat hij ooit eens net zo geweldig kan spelen als bij de Admirals. Ok, hij zal daar een wat sterkere defense tegenkomen, maar daar staat tegenover dat zijn receivers ook wat beter zullen zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  6. DrAtomic

    Ik hoop het 110% met je mee Bart, ben echter wel erg geschrokken van zijn prestatie in de laatste pre-season game bij de Dolphins.

      /   Beantwoorden  / 
  7. perryhendriks

    @DrAtomic: Gibran Hamdan is het helemaal met je eens. Ik reed Skyler zaterdag rond in Nederland en toen had hij Hamdan aan de telefoon. Hamdan was zelfs niet verbaasd dat hij (tegen de afspraak in) werd gewisseld. Hij had het schaamrood op de kaken. Maar goed… het was een momentopname. Bij de Bills kan hij zomaar eens boven de politiek uitstijgen!

      /   Beantwoorden  / 
  8. DrAtomic

    Thx, voor die info Perry!

    Ik heb Gibran zeer intensief gevolgd bij de Dolphins (ok, ok, eigenlijk bij alles wat hij na ons gedaan heeft) en het leek er toch op dat hij Cleo Lemon wel kon hebben, in ieder geval qua prestaties (stats) tijdens camp maar ook in de beelden zie je dat Hamdan zijn release iets sneller is dan die van Lemon. Daar en tegen is de release van Green zoveel sneller dan beide heren; misschien dat een seizoen AFL Hamdan erg veel goed kan doen om zijn release snelheid omhoog te krijgen en tegelijkertijd zijn accuratesse te behouden/uit te bouwen.

    Probleem daarmee is echter weer terug komen in de NFL, snap eigenlijk niet zo goed waarom de NFL teams de AFL niet gebruiken voor de ontwikkeling van hun QB’s. Maar goed das weer een hele andere discussie.

    Bottomline is dat er voorzichtig geruchten ontstonden dat Hamdan als 2de QB gehouden zou worden en Lemon getrade zou worden (bron: editorial op finheaven.com). Overigens zou dat waarschijnlijk een 1 seizoens iets geweest zijn (ivm Beck), maar goed das een koe in zun kont kijken.

    Uiteindelijk was Hamdan zijn lot bij de Dolphins na de draft en de komst van Green eigenlijk wederom bezegeld; vaak maakt zo’n laatste pre-season game niks meer uit voor de beslissing van de staff in de NFL, maar weten doe je het nooit zeker.

    Opmerkelijk wat betreft Hamdan en die pre-season game is dat hij bijna geen intercepties heeft gegooid gedurende het gehele pre-season bij de Dolphins.

    We weten dat hij zeer goed met druk overweg kan, zou het soms te graag willen en over concentratie geweest kunnen zijn?

    Ik geloof nog steeds dat Hamdan een hele grote kan zijn in de NFL, als hij zun kans maar krijgt. Met een wedstrijd of 8 gaan we dan al heel veel zien van de Hamdan die wij kennen, de eerste 8 zal waarschijnlijk de Hamdan zijn zoals wij hem kennen toen hij net bij ons begon (mooie ballen, TDs maar ook de intercepties).

    Ja, ja, zeg Hamdan en ik ga los op mun keyboard… :o P

      /   Beantwoorden  / 
  9. DrAtomic

    Moet zeggen dat ik je blog erg waardeer overigens, is al zover dat ik er dagelijks even op kijk en soms zelfs een paar keer per dag…

    Misschien is dat ook nog een leuk weekelijks terugkomend blog ideetje… Hoe is het nu met: …..

      /   Beantwoorden  / 
  10. perryhendriks

    Bedankt voor het compliment. Ik draai nog steeds overuren in football, alhoewel het nu officieel mijn beroep niet meer is, :) . Ik ga eens in de pen met Gibran en ‘ns kijken wat hij er zelf over te zeggen heeft.

    Overigens zit de ‘Hoe is het nu met…’ in de pen. Ik probeer alleen ook wat ammo te houden voor als er dadelijk wat minder football nieuws is. Maar alle ideeen zijn welkom!

    Perry

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.