New England Patriots in Super Bowl XLVI

Lamar Hunt

Lamar Hunt

Er komt dit jaar geen Harbaugh Bowl II. In plaats daarvan krijgen de New England Patriots opnieuw de kans een Vince Lombardi Trophy toe te voegen aan de prijzenkast van de club. De formatie van quarterback Tom Brady won het AFC-kampioenschap door langs Baltimore Ravens de sluipen (23-20).

Baltimore had lange tijd een mooi uitgangspunt in de wedstrijd, maar kicker Billy Cundiff miste in de laatste minuut een makkelijke fieldgoal. De gemiste trap liet de Ravens selectie voor apegapen langs de zijlijn. Met stomheid geslagen, zagen zij Tom Brady hierna de wedstrijd uitknielen. Cundiff zelf kon het sportief niet dragen en wilde aan het einde van de wedstrijd niet door camera’s worden benaderd.

De AFC Conference Championship kende hiermee een historische ontknoping van een slappe wedstrijd. Brady was geen schim van de man die vorige week zes touchdown passes gooide. Hij legde teveel lucht onder zijn ballen, waardoor de verdediging van Baltimore telkens completions wist te verhinderen. Ook onderschepte de verdediging de quarterback vier keer. Twee van de ballen werden door penalties echter teruggefloten. ,,I sucked pretty bad today,” zei de spelverdeler. “Maar ik ben blij dat de verdediging de overwinning uit het vuur heeft gesleept.”

Dankzij Cundiff mocht Brady toch de zestiende playoff-overwinning uit zijn overwinning vieren. Het bracht hem op gelijke hoogte met Joe Montana. Net voor de beslissende trap van Cundiff had wide receiver Lee Evans de bal bijna klem in de endzone van de Patriots. De bal werd echter op het laatste moment uit de handen van ballenvanger geslagen.

Drew Bledsoe reikte de bokaal van het AFC, de Lamar Hunt Trophy, uit aan eigenaar Robert Kraft. Bledsoe was niet te beroerd om de miljonair hierbij een dikke kus te geven. Bledsoe was in 2001 quarterback van de formatie, tot een gescheurde milt de weg opende voor de loopbaan van Tom Brady.

 

Lees ook:Cincinnati Zet Magie Voort
Lees ook:Record Brady Leidt Tot Thuisvoordeel
Lees ook:Tijdperk Tom Brady Ten Einde?
Lees ook:Tom Brady Wil Meer Jets Fans
Lees ook:Cleveland Walst Over New England

6 reacties op “New England Patriots in Super Bowl XLVI

  1. FREDmirals

    Toch wel beetje Harbuagh bowl at hawaii?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart Wiltens

    tegen de Giants zijn ze denk ik weer kansloos

      /   Beantwoorden  / 
  3. Dennis

    Te pijnlijk, Perry om een artikeltje te schrijven over de zege van de Giants ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. FREDmirals

      te makkelijk dennis ,had van jou wel anders verwacht namelijk,

      pijnlijk om over de NEDERLAAG van de nonos te schrijven ;)

        /   Beantwoorden  / 
    1. Perry Hendriks

      Met alle respect heren. Ik had het verhaal van Brady erop geknald, heb de wedstrijd van de Niners gekeken en… hierover een artikel of drie moeten schrijven voor de nieuwe uitgave van USA Sports. Aangezien het geheel vanmorgen om 8.00 uur naar de drukker moest, zul je begrijpen dat ik dat echt niet meer op kan brengen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.