‘Secretary of Defense’ overleden

Deacon Jones als derde lid van de Fearsome Foursome overleden.

Deacon Jones als derde lid van de Fearsome Foursome overleden.

Een van de allerbeste verdedigers in de NFL is gisteren overleden. Deacon Jones, bijgaand Secretary of Defense’ overleed op 74 jarige leeftijd. Zoals gebruikelijk in de NFL wordt hierbij wel vermeld dat dit een natuurlijk dood was. Met zijn overlijden is Rosey Grier de enige nog in leven zijnde lid van de Fearsome Foursome, volgens geschiedkundigen de beste defensive line ooit in de NFL. Als defensive end maakte Jones maar liefst 173,5 sacks in de 190 wedstrijden die hij speelde.

Deacon Jones overleefde in high school een tumor in zijn heup om vervolgens enkele jaren later in 1961 draft gekozen te worden door de Los Angeles Rams. Hier speelde hij elf succesvolle seizoenen, getuige dat de Rams in 2009 besloten dat geen Rams-speler ooit nog zijn rugnummer 75 zal dragen. In LA speelde Jones samen met andere legendes Merlin Olsen (overleden in 2010), Lamar Lundy (overleden in 2007) en Rosey Grier (nog in leven) als de Fearsome Foursome.

Jones speelde na de Rams nog twee jaar bij de Chargers en sloot af bij de Redskins. Hij werd acht keer in de Pro Bowl gekozen, vijf keer als All-Pro en zelfs tweemaal de Defensive Player of the Year. In 1980 werd hij verkozen in de Hall of Fame. Nog niet overtuigd? Check hieronder een kort eerbetoon aan de ‘Secretary of Defense’.

Lees ook:Moses Hightower Overleden
Lees ook:Fatale hartstilstand Gaines Adams
Lees ook:VIDEO: Giants Rookie Krult Auto Om Paal
Lees ook:Oud-Admiral als Ultimate Fighter
Lees ook:Trent Green Ziet Groen Gras Bij De Buren

Eén reactie op “‘Secretary of Defense’ overleden

  1. Perry Hendriks

    Zonde om hem heen te zien gaan. Hij speelde zoals hij er uitzag: als een Engelse bloedhond, :) .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.