American Football Tijdschrift Voor Nederland?

TijdschriftenNormaal ligt het niet in de lijn van productie om twee keer per avond een verhaal te brengen, waarvan de titel eindigt met een vraagteken. Maar ik zit met een dilemma. Jullie favoriete blogger (althans, dat mag ik hopen) is namelijk terloops gevraagd of het hem niet fantastisch zou lijken een Nederlands tijdschrift over American football op de markt te brengen.

Ik roep al jaren dat het me fantastisch lijkt, maar nu het puntje bij het paaltje komt, maakt faalangst zich van mij meester. Iedereen weet namelijk dat de tijdschriftenmarkt nou niet bepaald lucratief is. Vraag maar aan de jongens van Playboy.

Dus dacht ik: "Als we nu eens voorzichtig beginnen?". Ik kan me als uitbraaksel van deze blog wel een soort e-zine voorstellen, dat een keer in de twee weken verschijnt voor een kleine fee van 1 euro (te voldoen uiteraard via PayPal). Maar goed… dat maakt het geheel natuurlijk nog bijzonder onzeker. Tijd versus verdienmodel ligt bij deze blog al uit het lood, laat staan hoe dat bij een magazine is!

Tenzij we dus gegarandeerde abonnees kunnen werven. Dat zou een stuk veiligheid dichttimmeren. Vandaar dus de vraag voor de toekomst van American football in Nederland: kan ik u noteren voor een abonnementje?

Wie weet: misschien mondt dit 'akkefietje' wel uit in een wekelijkse televisieshow.

Lees ook:Nieuw Tijdschrift Over American Football?
Lees ook:Football Imago in Nederland Verpest
Lees ook:Football Tijdschrift Krijgt Vorm
Lees ook:Omaha Nieuwste Toevoeging Aan UFL
Lees ook:Update: 3D ESPN Kanaal Op Komst?

28 reacties op “American Football Tijdschrift Voor Nederland?

  1. Chris

    Yep, count me in!
    Alles wat er over american football verschijnt zou ik een abbonement op nemen.
    Denk dat de meeste AF liefhebbers blij zouden zijn met een tijdschrift. Hoeven we tenminste niet meer de Viva te lezen op de plee! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    En hier kun je je tweede abonnementje kwijt! Heb alleen een voorkeur voor een papieren versie ipv een digitale versie. Die kan ik tenminste meenemen om andere mee gek te maken (van het spelletje natuurlijk)!

      /   Beantwoorden  / 
  3. thomas

    ik ben erbij hoor.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Waldemar Schut

    geen interesse in e-zine, ik heb liever een hard copy zine, dat leest veel prettiger, en dat kan meegenomen worden in trein, bus, vliegtuig.
    En dan graag zo breed mogelijk, NFL, Arena, CFL, en aziatische en euro competities.

      /   Beantwoorden  / 
  5. In$@ne

    Inderdaad liever een hard copy, maar hey…een ezine is een goeie start. Count me in!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Leo

    Inderdaad, liever een hardcopy maar een e-zine is ook een begin. Count moi in.

    Ik wil ook best helpen schrijven…

      /   Beantwoorden  / 
  7. Arjan

    Ik neem sowieso een abonement!

      /   Beantwoorden  / 
  8. JB

    dan ben ik nummer 7!

      /   Beantwoorden  / 
  9. DrAtomic

    Nfl Europe vid begint op minuut 2:33.

    e-zine; nee sorry zou ik zeker geen abbo op nemen, vindt het zeer onpretting lezen.

    Hardcopy; twijfel, mijn hart zegt dat ik er onvoldoende intresse in zou hebben door het gebrek van Nederlandse pro inbreng. Daar en tegen ben ik hier ook dagelijks te vinden. Volgens mij kan je winst maken met een cult mag als je 10k abbo’s hebt. Vraag is echter of dat wel haalbaar is. Admirals hadden een hardekern van 9k, deel dat door twee (familie/in zelfde huis wonend etc.) dan hou je nog maar een bereik over van 4500 en dan is de vraag hoeveel daarvan zullen een abbo nemen. Positiever je potentiele bereik bekijken zijn de kijkcijfers van Fox destijds (35k-70k dacht ik mij te herinneren).

    Als je je break even punt zo rond de 2500 abbos kan krijgen dan zou ik het zeker doen.

      /   Beantwoorden  / 
  10. GJ

    Count me in for a hard copy!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wilco

    Maar wat dan in een dat ”tijdschrift” komt, is dat niet gewoon al bekend via andere site’s?? Bij sporttribune.nl loopt ook een Football/NFL writer rond, mischien kunnen jullie samenwerken.

    Als je het breed houd van NFL, CFL en NCAA college football…met orginele stukje. En de kwaliteit staat me aan zou ik vast wel abonee worden.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Wilco

    Ideen:

    -Laat een Nederlander die in US speelt een stukje schrijven elke keer, soort collum.

    -Maak leuke wedstrijd verslagen met foto’s van de Nederlandse competitie.

    -Stuur mij naar de grote college en NFL wedstrijden in US voor verslag, zoals Rose Bowl, BCS Chamionschip game, Pro Bowl, Super Bowl, Redskins-Cowboys ect. :P

      /   Beantwoorden  / 
  13. Rutger

    Ik ben voor, zou ook meteen een abbo nemen, en evt nog wel wat willen bijdragen :)

    Maar het lijkt me wel heel moeilijk, niet voor niets is NFL Insider al een jaar of 5/6 niet meer gewoon bij de AKO op het station te krijgen

      /   Beantwoorden  / 
  14. Breezer

    Ik ben ook in voor een AF-magazine.
    Hoop wel dat het gaat dan met de laatste AF magazine,
    Betaalde €25 voor een lidmaatschap en heb maar 1 nummer ontvangen.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Wilco

    ”Maar het lijkt me wel heel moeilijk, niet voor niets is NFL Insider al een jaar of 5/6 niet meer gewoon bij de AKO op het station te krijgen”

    Daarom moet je meer Nederlandse competitie in betrekken.

    Ik weet toevalig dat wanneer je tennist en bij de KNTB staat ingeschreven krijg je aan het begin van het seizoen een tennis blad, niet een bonds blad volgens mij, en daar kun je dan een abbo op nemen.
    Mischien ALS het er komt is dat een idee, dus gewoon alle AF spelende spelers dat blad aan het begin van het seizoen toe sturen met een optie tot abonoment.

    (ik zie jullie al denken dat blad is nederlands gericht, NEE. Over alles van tennis interviews binnen en buitenlandse spelers, technieken, ranglijsten, toernooien, tips ect.)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Robert

    Yep, ik ben er bij, maar zoals zo velen wel een voorstander van een papieren exemplaar.

      /   Beantwoorden  / 
  17. G. de Graaf

    Here we go! Positief en waar een wil is zijn mogelijkheden. Het zou geweldig zijn en …een stap in de goede richting voor het AF in NL op het gebied van promotie.

    Financieel bijna niet haalbaar met de stand van zaken in het AF in Nederland. Geen nationale teams die dit zouden kunnen uitdragen etc.
    Wat misschien wel haalbaar is een combinatie aangaan met een “sportblad”.

    Wellicht is het ook een idee om met het AD om de tafel te gaan als het andere niet lukt.

    Sponsoren in natuurlijk een welkom iets. Zoals dit in Wenen gebeurd. De Vikings hebben daar een eigen blad. Weet alleen niet hoe vaak dit uitkomt maar dat ziet er zeer gelikt uit.

    Het is wellicht tijd om dit aan te pakken en er alles aan te doen dit voor elkaar te krijgen. Ik ben absoluut een voorstander.

      /   Beantwoorden  / 
  18. G. de Graaf

    Is het overigens misschien iets om de “Amerikaanse sporten” (heb ooit eens gelezen dat de oude Grieken de “eerste”waren die een sport als AF speelden), samen te voegen in 1 maandblad?

    Zo zouden de kosten behoorlijk gedekt kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Jean Pierre

    Count me in, goed idee begin mss eerst een e-zine en dan over op het favoriete papieren exemaplaar

      /   Beantwoorden  / 
  20. Machiel

    He Perry,

    Persoonlijk ben ik erg blij met deze blog en ben van mening dat je zelfs meer dan een leuke mobiele telefoon hoort te verdienen. Ik vrees echter dat een blad over AF in Nederland niet voldoende abbo’s zal opleveren.
    Volgens mij moet jij toch ook wel de info hebben over de diverse bladen die de Admirals in de loop der jaren hebben uitgegeven. Naar mijn idee te weinig betalende geinteresseerden but correct me if i am wrong.

    Machiel

      /   Beantwoorden  / 
  21. perryhendriks

    Hi Machiel,

    Je stelling klopt. Uitgeven lijkt op dit moment niet rendabel. Het was mij ook een doorn in het oog bij de Admirals dat een KickOff Magazine (5 euro) maar 1200 exemplaren verkocht. Daarom is het mijns inziens vanwege aftrek van de drukkosten veel rendabeler om met een audiovisueel e-zine te beginnen. Of, zoals de heer de Graaf stelt, een magazine over Amerikaanse sporten.

    Updates uiteraard as they come along.

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  22. Matthijs

    Ik zou graag tijdens de NFL wekelijks een krantje lezen, daar zou ik zeker een abonnement op nemen. De rest van het jaar kan je dan weer gewoon verder bloggen.

      /   Beantwoorden  / 
  23. YES

    zou het fantastisch vinden!!

      /   Beantwoorden  / 
  24. ...

    misschien ook een idee om gewoon contact op te nemen met de NFL zelf. zij willen de sport toch wereldwijd promoten en dan vooral in europa. wie weet..

      /   Beantwoorden  / 
  25. Richard

    Ik zou het wel leuk vinden, count me in!

      /   Beantwoorden  / 
  26. Chris van Hattem

    Voor de draagkracht, en omdat dat gewoon cool zal zijn, een blad over alle amerikaanse sporten met een zogenaamde gezonde (…) hollandse blik zou ik leuk vinden. Daar neem ik zeker een abbo op.
    Dit infogeile mannetje haalt veel van het net, maar ik zit toch altijd bij m’n brievenbus te wachten op m’n Sports Illustrated.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Chris van Hattem

    ..en als je hulp nodig hebt, op welke manier dan ook, stel ik me beschikbaar bij deze. Ben mediaal gezien in staat om veel wedstrijden op tv te zien en te verslaan. Zoals je weet ben ik gek op schrijven (…)
    Je bent een coole gast waar ik naar zal luisteren…(…) Geld hoef ik niet, hooguit onkosten al ben ik bereid te investeren
    Vraag me alleen niet om bakken geld haha

    Just holler at me, it’s all good.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.