Brees Is SI Sportman Van Het Jaar

Drew BreesMaak je kans op de Sports Illustrated Sportman van het Jaar titel als je ‘singlehandedly’ een stad de sores van een orkaan kan doen laten vergeten. Verdien je die titel als je die duizenden slachtoffers zomaar in ‘thin air’ laat oplossen? Kennelijk. New Orleans Saints quarterback Drew Brees kan er een woordje over meepraten.

Brees werd door Sports Illustrated verkozen tot man van het jaar. De quarterback had een groot aandeel in het superseizoen van de New Orleans Saints. Hiermee bracht de spelverdeler niet alleen een Vince Lombardi Trophy mee naar The Big Easy — maar ook samenhang. De stad kon dankzij hem weer juichen — en dat terwijl hij juist tijdens het orkaanseizoen nog als speler werd uitgekotst door de San Diego Chargers na een verschrikkelijke schouderblessure. In het magische seizoen kwam Brees luttele yards tekort om het NFL-record van passing yards in een seizoen te verbreken (Dan Marino/1984).

Het was de 57ste keer dat het blad de trofee uitreikte. Sinds 1990 werd de prijs vier keer aan een NFL speler uitgereikt.

Lees ook:Mooiste Affiche Wild Card Weekend
Lees ook:Wie Wordt De NFL MVP?
Lees ook:Brees Een Furieuze Saints
Lees ook:Brees Zorgt Voor File Bij Boeklancering
Lees ook:Brees Weet Niets Van Z’n Kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.