Mooiste Affiche Wild Card Weekend

Air raid

Air raid

Het mooiste affiche van Wild Card Weekend is ongetwijfeld het treffen tussen de New Orleans Saints en de Detroit Lions. Het is ook meteen de meest moeilijke om de ogen voor open te houden. Kickoff: zaterdagnacht 2.00 uur.

De New Orleans Saints zijn ‘the hottest team’ in football, aan de hand van quarterback Drew Brees. Brees verpulverde het seizoenrecord passing yards van Dan Marino uit 1984 al in de een-na-laatste competitieweek, maar liet in de slotronde zien dat zijn jacht daarmee nog niet voorbij is. Brees gooide voor nog eens 389 yards en vijf touchdowns. De ploeg uit N’Awlins scoorde dit keer 45 punten. Hiermee passeerde het team voor de vierde keer (van de zes wedstrijden na de bye week) de 40-punten grens.

De tegenstander van aanstaande zaterdag deed echter niet voor die cijfers onder. Detroit verloor weliswaar van de Green Bay Packers, maar quarterback Matthew Stafford was niet te beteugelen. Stafford gooide voor 520 yards en vijf touchdowns – en daarmee schaarde hij zich tot een klein clubje NFL quarterbacks, die voor meer dan 5000 yards in het seizoen gooiden.

De andere quarterbacks in het clubje? Drew Brees, Tom Brady en Dan Marino.

Wat je verwachtingen van aankomende zaterdag ook zijn: verwacht niet dat de verdedigingen een hoofdrol voor zich opeisen.

Lees ook:Nachtmerrie Voor Dan Marino
Lees ook:Rivers Op Koers Voor NFL Record
Lees ook:Drew Brees Op Rand Completion Record
Lees ook:Hoge Verwachtingen Voor Saints In 2009
Lees ook:NFL Kiest Luchtruim – Binnenkort Op Maan?

17 reacties op “Mooiste Affiche Wild Card Weekend

  1. Dennis

    Zo die Flynn heeft zich ff in de etalage gespeeld niet normaal. Wordt een shootout in de big easy, wel een heerlijke wedstrijd om te kijken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry Hendriks

    Weet niet, Dennis. Blijft een unicum natuurlijk, maar zijn wapens waren wel bovengemiddeld. Ik moet bij dit soort wapenfeiten altijd denken aan Matt Cassel op de een of andere manier.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Die gast presteert gewoon iets wat Starr, Favre en Rodgers bij de Packers nooit is gelukt in één wedstrijd. Hij gaat een vet contract krijgen en de toekomst gaat uitwijzen of die echt zo goed is. Vorig jaar speelde die voor de Packers tegen de Patriots en toen deed die het ook uitstekend!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Perry Hendriks

        Je zegt het zelf al: “Hij speelde toen voor de Packers”. Heeft niemand het door? Great offensive scheme, beste groep van receivers in NFL. Zelfs Tim Tebow zou daar goed uit de verf komen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Wilco

          Dus eigenlijk is Rodgers even goed als Flynn en Tebow? Flynn speelde aardig maar de recievers hadden zo veel yac dat de cijfers het verhaal niet vertellen. Maar inderdaad Matt Damon zal wel een aardig loonsverhoging in 2012 kunnen verwachten.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Perry Hendriks

            Wilco,
            Het is natuurlijk een rare conclusie dat Flynn net zo goed is als Rodgers. Maar ik denk zeker wel dat Flynn kan wedijveren met Tebow. Ik stel alleen dat Flynn het als ‘hoofdguy’ bij any other team zeer moeilijk zal krijgen. Zeker als coaches kunnen inspelen op wat ze zien op zijn gametape. Daarnaast was de defense van Detroit natuurlijk een gewillig slachtoffer voor de scheme – even inspelend op jouw reactie van de YAC.
            Perry

              /  
  3. Marc Tjon

    Hier en daar met een beetje geluk, maar al mijn bandwagon teams (Bengals, Falcons en Lions) hebben de post season gehaald! Met een goede game plan en de vorm van de dag, kunnen alledrie het de favorieten erg moeilijk maken denk ik. Dennis, jammer dat jouw Raiders het net niet gehaald hebben. Next year dude!

    Groet, Marc

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Komt goed, gozer! Volgend jaar staan we in de playoffs tegen de Colts ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. Grey Poupon

    The Great Poupon is back!!!
    Let the Play-off betting begin!!!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wilco

    Wat dan wel weer interessant is dat Rodgers de aanval aanstuurde, hij was de playcaller. Heb ik Manning dit jaar niet zien doen…
    Maar Flynn is echt een beste gok, hij kan een Matt Shaub like impact hebben (hoewel die meer profiteerd van het systeem en de mensen om zich heen) maar het kan ook Cassel achtig worden.
    Ik geloof er niet in maar juich het wel toe…zou toch mooi zijn als de Browns hem vast leggen. Neemt de kans op RGIII in burgundy and gold weer iet toe.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Perry Hendriks

      Ik geloof nooit dat Shanahan zich laat verleiden tot ‘the new breed’ van quarterbacks. Vergeet niet dat Shanahan altijd met rocket-arm pocket passers heeft gewerkt. Brian Griese, Jake Plummer, Jay Cutler. Zijn ervaringen met ‘the new breed’ pakte allemaal slecht uit. Aan Jason Campbell wilde hij niet eens beginnen. En dan zijn daar nog Jarious Jackson en Donovan McNabb. Het lijkt me dat Shanahan meer heeft met een Andrew Luck-type.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Wilco

        Mwha ben ik het niet helemaal mee eens. Hij is toch wel een redelijke match met Shanahan. Zijn QB’s zijn meestal sneaky athletic met goede diepe pass. Griffin is overdreven athletisch met een goede diepe pass.
        Persoonlijk zie ik het ook niet gebeuren en denk ik dat hij eerder leunt naar Nick Foles of Ryan Tannehill maar de kans dat hij valt naar onze pick neemt wel toe (wanneer Browns op de Matt Damon tour gaan).
        Maar je moet wel oppassen met ‘the new breed’ en dan vervolgens Jason, McNoodels, RGIII en Jackson te noemen. Sommige mensen vinden je dan gelijk weer een rasist in US.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Perry Hendriks

          Ja, dat had ik ingecalculeerd. Maar hej, weet je wat, mensen moeten lekker vinden wat ze willen vinden. Ik weet dat ik geen rascist ben en dat is het belangrijkste, nietwaar?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Wilco

            Sinds September 1945 wordt zelf denken wel redelijk geaccepteerd in Nederland. Korea das weer een ander verhaal ;)
            Goede set trouwens door Nederlandse versie van AF meer in het licht te zetten (bij dat blad van jouw). Gaan jullie dan straks reporters naar alle wedstrijden sturen of beperken jullie dat?

              /  
          2. Perry Hendriks

            Elke game van AFBN American footbll wordt bezocht door een reporter. En als het een beetje meezit, kunnen we ook nog highlights van de wedstrijden tonen ook. Maar dat vergt nog enige logistiek, :) .

              /  
  6. Arjan

    Wel jammer dat deze twee nu al tegen elkaar moeten. Na wat ik heb gezien van de Saints de laatste weken, vermoed ik dat ze winnen. Ik denk dat ze het de Packers ook lastig gaan maken.Weet iemand de odds voor het winnen van de Superbowl?

    Voor mijn team, the Buccaneers, is het een dramatisch seizoen geweest (ondanks dat ze met Blunt wel 1 van de vetste plays hebben gehad. Die touchdown tegen de Packers was waanzinnig). Vanmiddag heb ik in een nostalgische bui ge-youtubed naar Mike ALstott, wat een beest was dat :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Dennis

    Zie net dat Turner en GM Smith in San Diego blijven, heerlijk nieuws voor de Raiders! Dat wordt postseason volgend jaar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.