Coaches Winnen Machtstrijd

Macht

"Wuddareyatalkingabout?"

Jeff Fisher heeft vooralsnog de machtstrijd gewonnen bij Tennessee Titans. Ook coach Marvin Lewis van Cincinnati Bengals heeft wonderlijkerwijs een contractverlenging gekregen.

De verlenging van Lewis is opmerkelijk en niet in de laatste plaats, omdat de formatie afgelopen seizoen slechts 4 winstpartijen wist te noteren. Lewis hing zijn contractstatus namelijk op aan grote verbeteringen aan de organisatorische kant van de organisatie. Een van de breekpunten zou een overdekte trainingsfaciliteit zijn. Lewis kreeg afgelopen dinsdag in een tete-a-tete met de clubleiding nul op het rekest, maar tekende toch een contractverlenging. Zijn ruggegraat ging dus zover als de geldcheque hem bracht.

Nee, dan Jeff Fisher – de coach van de Tennessee Titans, die in een echte staatsgreep leek verwikkeld. De langst regerende coach in de NFL (Fisher sloot onlangs zijn 16e seizoen af) heeft vooruitzichten op een zeventiende seizoen, nu teampresus Bud Adams zijn ‘Golden Child’ quarterback Vince Young eruit heeft geknikkerd. En dat ondanks de erbarmelijk slechte prestaties van het team.

In de aanloop naar het ontslag van de spelverdeler was Fisher heel duidelijk geweest: “Hij eruit of ik eruit”. Die beslissing was voor Adams niet heel makkelijk te maken. Vijf jaar geleden was het juist Adams die de komst van Young toejuichte en bezegelde. Toch luisterde Adams naar het hogere management van de club, die inmiddels stelling had genomen tegen de labiele leider.

Tot zover fase 1. Het is echter niet gezegd dat Fisher zijn baan ook behoudt. Volgens Adams zijn de contracten van de speler en de voorman twee separate issues.

Hoofdcoach Jeff Fisher was halverwege het afgelopen reguliere seizoen helemaal klaar met Young. Na de zoveelste meltdown van zijn quarterback (hij liep een lichte blessure op en gooide hierna zijn zware footballbepakking uit frustratie in het publiek) werd Young de toegang tot de kleedkamers ontzegd — een move die onder de regels van de NFL Player Association alleen mogelijk was door Young op de Injured Reserve lijst te zetten.

De Titans liepen het hele jaar achter de feiten aan. De ploeg eindigde met slechts 6 overwinningen in 16 duels.

Lees ook:Quarterback Caroussel Op Volle Toeren
Lees ook:Geheimzinnige Functie Bart Andrus
Lees ook:Waarom Vince Young Moet Starten
Lees ook:Fisher Meest Populaire Vis
Lees ook:Jeff Fisher Spot Met Puntloze Titans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.