Voorspelling: Niners Winnen Het Westen

Cycloop

Oude afbeelding Sopoaga

Okay, flauw, die is makkelijk: de San Francisco 49ers gaan er met de NFC West titel vandoor. De ploeg won gisteren opnieuw en verbetert het record naar 6-1. Gisteren werden in Candlestick Park de Cleveland Browns opzij geschoven met een overwinning, die vooral in de eerste helft afgetekend was. Aangezien naaste concurrenten Seattle en Arizona opnieuw niet wisten te winnen, heeft San Francisco nu vier wedstrijden voorsprong. Het lijkt onwaarschijnlijk dat San Fran die ‘lead’ met negen speelronden te gaan nog uit handen geeft.

 

De eerste helft was een feestje om naar te kijken. Vooral als San Francisco fan. Alhoewel ik nog steeds niet wegloop met Alex Smith (een paar diepe ballen op Crabtree gooide de quarterback gewoon mis), zijn de running game en de defense genoeg om mij te doen watertanden. Vooral de ouderwetse sweepplays deden mij vermoeden dat Jim Harbaugh aardig wat tapes van de Kansas City Chiefs van Priest Holmes heeft bekeken, voordat hij onder de Golden Gate Bridge aan de slag ging. Heerlijk om de offensive line als een stel buffels het hoekje om te zien komen.

Running back Frank Gore deed daar zijn voordeel mee. Hij loop voor de vierde keer op rij voor meer dan 125 yards en een touchdown. En dat is een prestatie op zich: de front four van Cleveland werd in de voorbeschouwing nog sturdy genoemd. Door zijn aandeel in de overwinning, werd Gore de tweede beste running back aller tijden van Frisco. Hij passeerde gisteren icoon Roger Craig.

Met coach Harbaugh toont San Francisco ook de frivoliteit die zo lang ontbrak in het winderige sportpark. Harbaugh bracht gisteren zelfs twee extravagante wapens in stelling: zowel offensive lineman Joe Staley als nose tackle Isaac Sopoaga ontvingen passes na goed-geexecuteerde play action passes. Sopoaga mocht zelfs een paar keer de running game voorgaan als lead blocker. Een genot om naar te kijken.

 

Lees ook:Shake ‘n Bake Van Harbaugh
Lees ook:Jim Harbaugh Naar 49ers
Lees ook:Roethlisberger Geen Dickhead Meer?
Lees ook:Culpepper Naar 49ers?
Lees ook:Bloedbad Eindigt Seizoen Grant

Eén reactie op “Voorspelling: Niners Winnen Het Westen

  1. Rob

    Jaa …dat laatste vooral! Heel tof om naar te kijken!! Wat het precies doet weet ik nog niet maar het geeft een lekker gevoel te kijken naar de 49ers! In alles zie je de FUN!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.