Trend: Van Hoofdcoach Naar Coordinator

Hoofdcoach

Hoofdcoach

De nieuwste trend in de National Football League? Voormalig hoofdcoaches overtuigen dat ze het ook fantastisch kunnen doen als coordinator.

Het begon allemaal met Mike Tice, die de rol van offensive coordinator accepteerde bij de Chicago Bears. Tice zou de ideale persoon zijn om, met zijn achtergrond als offensive line coach, een playbook in elkaar te draaien dat quarterback Jay Cutler gezond moet houden. In Chicago is die wetenschap belangrijk. Immers, onder Mad Mike Martz werd ontzettend veel gegooid en de offensive line kon daar in het begin van het seizoen niet goed mee omgaan. Toen de aanval uiteindelijk begon te klikken, ging Cutler echter voorgoed tegen de grond. En ging het seizoen verloren.

Ook andere teams hebben zich nu op de coordinator-positie versterkt met voormalig hoofdcoaches. Zo gaat voormalig Jacksonville hoofdcoach Jack Del Rio de defensie van de Denver Broncos leiden. Del Rio wordt hierdoor herenigd met John Fox. De twee werkten in 2002 al samen bij de Carolina Panthers.

Dat oude contacten in de NFL belangrijk zijn, blijkt niet alleen daaruit. Ook de ‘hire’ van voormalig Green Bay Packers hoofdcoach Mike Sherman als offensive coordinator van de Dolphins mag daaraan worden toegeschreven. Sherman was de man die de huidige hoofdcoach bij de Dolphins, Joe Philbin, binnen bracht in de NFL. Sherman was zelfs ooit de Engelse leraar van Philbin.

Lees ook:Coordinator Green Bay Verliest Zoon
Lees ook:Romeinse Praktijken in Cleveland
Lees ook:Philbin Nieuwe Coach In Miami
Lees ook:Onverschilligheid troef bij Cutler
Lees ook:Cutler Deelt Lakens Met Kristin Cavallari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.