Badslippers Luiden Verlies Saints In

Packers

Packed

De NFL-fans hebben vannacht op grootse wijze hun spelletje terug in de schoot geworpen gekregen. De New Orleans Saints en de Green Bay Packers maakten van de NFL season kickoff een fantastisch (bijna orgasmisch) spektakel. Een spektakel, dat letterlijk temidden van een kudde groot geschapen kerels op de 1-yard lijn werd beslist. Het werd 42-34 voor thuisploeg Green Bay. De wedstrijd had alles.

Drew Brees en de zijnen probeerden de wedstrijd nog gelijk te trekken, terwijl de officiele speeltijd al voorbij was. Brees mocht nog een play afsteken, omdat linebacker A.J. Hawk zich (met het verstrijken van de speeltijd) had vergrepen aan Darren Sproles. Hoofdcoach Sean Payton probeerde ‘het’ die laatste play met Mark Ingram, maar de rookie verdwaalde tussen een kudde bizons.

Dat zijn acht overwinningen voor de regerend Super Bowl kampioen, sinds de NFL het concept ‘Thursday NFL Opening Night’ verzon. De bevindingen van americanfootball.blog.nl?

- De equipment guy van de New Orleans Saints moet per direct worden ontslagen. Die gast (verantwoordelijk voor noppen en handschoenen) stuurde de defensive backs van de ploeg met badslippers aan het veld in. De eerste twee touchdowns van Green Bay kwamen tot stand door uitglijders van de luchtafweer. Alsof dat nog niet genoeg was: er zat de eerste minuten nog groene zeep aan de handschoenen van de receivers. Het eerste balcontact van Marques Colston dit seizoen eindigde in een fumble. Robert Meachem deed het geen haar beter met een schlemielige drop.

- Hebben ze de New Orleans defensive coordinator de verkeerde opdracht meegegeven? Want ik dacht toch echt ergens te lezen dat er veel tijd en moeite is gestopt in het upgraden van de defense. Er werd zelfs gedacht aan een terugkeer naar 2009. In plaats daarvan had deze Saints defense veel weg van de dijk die doorbrak toen orkaan Katerina in 2005 langskwam. Natuurlijk miste de verdediging Will Smith (geschorst), maar komop. Quarterback Rodgers behaalde zijn drie touchdown passes al in het derde eerste kwart.

- Ook zo genoten van Packers rookie Randall Cobb, die een zeldzame kickoff terug het veld in bracht? Geniet er maar van, want kickoff returns zijn zeldzaam. Deze wedstrijd telde acht touchbacks en dat is een verviervoudiging van het aantal touchbacks op Lambeau Field over heel vorig jaar genomen. Jammer van Cobb overigens: na de wedstrijd gaf hij toe dat God in zijn oor fluisterde om het op een rennen te zetten.

- Eigenlijk is de nederlaag van N’Awlins volledig te wijten aan Drew Brees. Op twee cruciale penetraties in de redzone mishandelde hij de situatie. Bij een stand van 28-17 liet hij zich op een manier sacken, die normaal alleen aan Drew Stanton is voorbehouden. In plaats van 28-24 moest de formatie genoegen nemen met een fieldgoal. Een drive later liet Brees zich opnieuw foppen. Alleen was het toen 4th-and-1 en liet Brees zich de volle zeven punten ontnemen. Dat zijn 11 kostbare kralen, Brees. Dat kan niet.

Lees ook:Eerste Touchdown Is Van New Orleans
Lees ook:Mooiste Affiche Wild Card Weekend
Lees ook:Brees Weet Niets Van Z’n Kind
Lees ook:PR Move Van Saints
Lees ook:Drew Brees Nu Ook Goed In Homeruns

2 reacties op “Badslippers Luiden Verlies Saints In

  1. Knurk

    Wat een pot was het weer, ongelooflijk. Benieuwd of we meer van dit soort shoot-outs te zien krijgen nu de defenses zo veel roest vertonen. Hoeveel punts hebben we gezien, 2? Zat er zelf met mijn 38-34 voorspelling niet ver naast! Toch hoop ik wel wat defense te zien zondag, Steelers Ravens moet daar wel voor kunnen zorgen!

    Foutje in artikel: Rodgers had zijn 3 td’s al in het eerste kwart gegooid.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Perry Hendriks

    Hej ja, dat is gek. Je hebt natuurlijk gelijk. Slip of the tongue.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.