Admirals Klaar voor 2008, deel I

De Admirals waren klaar voor seizoen 2008 en klaar om de komende jaren kampioen te worden. Die trieste conclusie kan getrokken worden na het driedaagse verblijf van Andrus in Nederland. In een exclusief gesprek gaf de hoofdcoach, in het bijzijn van wide receiver Skyler Fulton, aan welke contractspelers het volgende NFL Europa seizoen naar Nederland kwamen.

Skyler Fulton knikte instemmend toen zijn naam de revu passeerde. Fulton had maar wat graag in dienst van de Admirals de World Bowl naar Nederland gehaald. De beweegredenen van de All Time Leading Receiver waren tweeledig. Niet alleen had Fulton de kans om goed geld over de houden aan zijn periode als contractspeler, ook had het hem de mogelijkheid gegeven om te worden verenigd met Gibran Hamdan.

Ja, je hoort het goed. Hamdan, thans op het roster van de Miami Dolphins, had het voorjaar van 2008 uitgeblokt voor NFL Europa. De vriendschap tussen Fulton en Hamdan had deze beslissing al beklonken en de quarterback was zelfs bereid juridische stappen te nemen om zijn gang naar Europa af te dwingen.

Zoals bekend was de NFL Europa niet happig om quarterbacks voor meerdere jaren naar het Europese vasteland te sturen, vanwege het duidelijke voordeel dat een terugkerende spelverdeler kent. Kijk maar naar Gibran Hamdan, JT O'Sullivan en Casey Bramlet. Maar Hamdan was vastbesloten de zaak aanhangig te maken bij de NFL Player Association.

Zijn argument dat een quarterback niet gediscrimineerd mocht worden om in zijn eigen carriere te investeren, puur en alleen omdat hij de QB-positie bekleedde, had zeker stand gehouden.

De derde contractspeler zou Derrick Ballard zijn.

De komende weken zullen we nog meer vertellen over de toekomst van de Admirals, die door de beslissing van NFL Europa op 29 juni te niet is gedaan.

Lees ook:Hamdan & Fulton: Hunkeren Naar Lage Landen
Lees ook:Deal Toronto Met Skyler Fulton Aanstaande
Lees ook:Zinloos (Maar Leuk) Gibran Hamdan Interview
Lees ook:Fulton, Andrus in Amsterdam voor Admirals Reunie
Lees ook:Jarrett Payton Werkeloos in Canada

4 reacties op “Admirals Klaar voor 2008, deel I

  1. Maarten

    Hmmm, klinkt goed. Dat had zeker een winning season geworden dan…maar helaas!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Maarten

    Hmmm, klinkt goed. Dat had zeker een winning season geworden dan…maar helaas!

      /   Beantwoorden  / 
  3. perryhendriks

    Met dit in het achterhoofd kan ik ook goed begrijpen dat de league is opgedoekt. De Admirals waren tot in lengte der dagen kampioen geworden…

    :)

    Perry

      /   Beantwoorden  / 
  4. perryhendriks

    Met dit in het achterhoofd kan ik ook goed begrijpen dat de league is opgedoekt. De Admirals waren tot in lengte der dagen kampioen geworden…

    :)

    Perry

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.