Packers Naar NFC Championship Game

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXtu8WOGmQje9kKxSvYFnDapo3OeTi01kC2BozOaOGJt7jOHP14A

Rodger-that

De Georgia Dome was een deken van rode vlaggetjes en een put van lawaai – zoals Admirals fans die gewend waren in de Amsterdam Arena. Maar bij het einde van de wedstrijd was het stadion muisstil: de beoogde kampioen van de NFC verloor kansloos met 48-21 van de Green Bay Packers. Door toedoen van een geweldige quarterback Aaron Rodgers.

Rodgers was beter dan zijn mentor Brett Favre ooit in de playoffs was: hij gooide drie touchdown passes en geen interceptions. Zijn 366 yards kwamen tot stand via 31 completions. Beter nog: de quarterback wist lange drive na lange drive aan elkaar te rijgen. Green Bay had vier drives die uit minstens 7 plays en 80 yards bestonden.

De uitverkochte Dome zag hoe de thuisploeg als eerste toesloeg. Oud-Admirals trainingskamp cornerback Brent Grimes plukte een fumble van het canvas, toen notabene linebacker Stephen Nicholas de pijlsnelle receiver Greg Jennings van achteren in wist te halen. Levende bowlingbal Michael Turner scoorde hierna voor de eerste touchdown van het duel. Turner rolde zichzelf de endzone in, nadat hij zojuist vijf verdedigers op zijn pad had gevloerd.

Packers receiver Jordy Nelson maakte aan het begin van het tweede kwart de gelijkmaker. De receiver ontving de bal van quarterback Aaron Rodgers, die tot dan toe pas 1 incompletion had gegooid in acht pogingen. De indrukwekkende drive (13 plays, 81 yards) stond echter in schril contrast met de snelle tegenstoot van Atlanta. Het was Dome-Sweet-Dome toen kick returner Eric Weems de kickoff over de volle lengte van het veld terugbracht.

Opnieuw liet Green Bay zich niet uit het veld slaan en zette wederom een indrukwekkende aanvalsgolf op. Door 10 plays voor 92 yards tegen te krijgen, liet Atlanta in ieder geval zien dat ze het niet van de verdediging moesten hebben op deze zaterdagavond. Dat bleek eens te meer uit Rodgers’ performance, die in de eerste 30 minuten slechts 3 ballen misgooide en ook nog eens James Jones vond voor een derde touchdown.

Cornerback Tramon Williams sloot de eerste helft door quarterback Matt Ryan voor de tweede keer te onderscheppen. Deze keer –tot walging van het publiek– werd de pick teruggelopen voor een touchdown.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Vooral de onzorgvuldigheid van de Atlanta verdediging ging het team in deze fase van het spel parten spelen. Green Bay opende het derde kwart opnieuw met een monsterdrive van 12 plays  Ook deze wist de opvolger van Brett Favre te bekronen met een zespunter, dit keer door het zelf op een lopen te zetten.

Rodgers gooide de wedstrijd definitief op slot met zijn touchdown naar publiekslieveling John Kuhn.

Green Bay reist volgende week af naar de winnaar van Chicago Bears – Seattle Seahawks. Op het spel staat dan de kroon in de NFC.

Lees ook:Favre Afgeserveerd In Minnesota
Lees ook:Eerste Touchdown Is Van New Orleans
Lees ook:Wie Wordt De NFL MVP?
Lees ook:Detroit Blijft Verliezen Met Hill
Lees ook:Eerste Pass Stafford Verkloot

8 reacties op “Packers Naar NFC Championship Game

  1. FREDmirals

    nu maar hopen op een BEARS overwinning tegen SEATTLE dan kunnen we ons op maken voor 1 hele mooie NFC championship game

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      Zou inderdaad een heerlijke wedstrijd zijn en dan maar hopen dat de Bears winnen!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Darch

        Absoluut. Droomfinale. Go Bears!

          /   Beantwoorden  / 
  2. Arno

    Nou lijkt me ook wel leuk als Seattle wint dan kunnen de Pack zich opmaken voor de 3e vogel op rij!

      /   Beantwoorden  / 
    1. FREDmirals

      dan blijven alleen de JETS over om in de SUPER BOWL tegen te spelen want dat is nog het enige team in de AFC wat vliegt ;) ,maar ik hoop toch op da BEARS

        /   Beantwoorden  / 
      1. Arno

        Ok ik ben om want een superbowl met de Jets erin lijkt me niks!

          /   Beantwoorden  / 
    2. Darch

      Over vogels gesproken. Ravens en Falcons gingen gisteren al neer. Vandaag de Seahawks.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Chris

    I hate to say it maar ben zwaar onder de indruk van de Packers.
    Seahawks moet een appeltje eitje zijn voor de Bears, maar de NFC titel binnenhalen tegen Rodgers wordt een heel ander verhaal. Offensive line had het de laatste keer ook al erg moeilijk tegen ze in de laatste wedstrijd en leek weer even terug bij af. Cutler moet gewoon tijd krijgen om de bal te gooien want met alleen een running game via Forte gaan ze het niet redden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.