Gaat Josh McDaniels Naar KC?

KC

Romeo Crenell

Tegen het einde van het NFL seizoen is het tijd om schoon schip te maken voor de teleurstellende teams. Na Jacksonville Jaguars, hebben daarom ook de Miami Dolphins en de Kansas City Chiefs hun hoofdcoach bij het grof vuil gezet. Het ontslag van respectievelijk Tony Sporano en Todd Haley stond al langer op de agenda, maar werd door een goed middenstuk van het seizoen telkens uitgesteld.

Blijft het feit dat het ontslag van Haley een rare timing heeft. Ondanks de prestaties van KC zit het team nog middenin een playoff race. Tuurlijk, het team speelt niet goed, maar het laatste wat je als team wil is nu veel commotie en afleiding. Toch is dat juist waarom de organisatie besloten heeft de voormalig offensive coordinator van Arizona wel te ontslaan. Het is publiek geheim dat er een enorme spanning heerst tussen GM Scott Pioli en Haley en dat die lucht geklaard diende te worden. Het aanstellen van Romeo Crenell is daar een logisch gevolg van. De spelers en mede-coaches reageren goed op de oude vriend van Pioli.

Er gaan geruchten dat Pioli zijn hoofdcoach geen kans gaf door een less-than-perfect personeelsbeleid. Pioli kwam drie jaar geleden binnen, net nadat Haley was aangesteld. Dat gaf toen al scheve ogen in Arrowhead. Het heeft er alle schijn van dat Pioli nu een oude bekende in stelling wil brengen. Dat kan Crenell heel goed zijn, maar vingers wijzen meer in de richting van Josh McDaniels. McDaniels was de voormalige hoofdcoach van Denver Broncos en is dus bekend met de divisie. Bovendien is McDaniels de oude quarterback-coach van Matt Cassell en werkte Pioli en hij al samen tijdens de Gouden Jaren van New England Patriots.

Het mooie van dit geheel? Als Pioli zijn oog al heeft laten vallen, dan moet hij volgens de Rooney Rule toch nog minderheden interviewen voor de coaching positie. De meeste minderheden zullen bedanken voor de eer, omdat ze toch al weten dat het een farce is. Tenzij de kandidaat dus inderdaad Crenell is — die ook met zowel Pioli als McDaniels een mooie geschiedenis deelde in Gilette Stadium.

 

Lees ook:Haslett Moet Opnieuw Solliciteren
Lees ook:Manning Naar Chiefs Zwelt Aan
Lees ook:Geen perfect seizoen Packers
Lees ook:Kansas City Haalt Offensive Coordinator Binnen
Lees ook:It’s Official: Patriots verhuizen naar Kansas City

Eén reactie op “Gaat Josh McDaniels Naar KC?

  1. Dennis

    Lekker die Haley eruitgooien, terwijl al zijn sterspelers geblesseerd zijn. Vorig jaar heeft die gast gewoon de playoffs gehaald, in de tijd dat Tony Gonzalez er speelde hebben ze geloof ik maar één keer de playoffs gehaald, dus geef Todd wat krediet. Ontslag Sparano slaat ook nergens op het team speelt de laatste weken helemaal niet onaardig en een stuk beter dan in het begin van het seizoen, heb bovendien een zwak voor Sparano met z’n zonnebril is gewoon een goede gast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.