Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal

Traffic officer

Traffic officer

In deze kleine grappige tidbit op internet vergelijken we het hele jaar door de quarterbacks Jay Cutler en Kyle Orton. De quarterbacks verruilden dit offseason van team. Orton vertrok naar Colorado (Denver to be precise), terwijl Cutler als held werd binnengehaald in The Windy City Chicago. De ruilactie had veel lachsalvo’s ten gevolge. De mainstream media is er namelijk van overtuigd dat de Bears hierdoor de beste deal hebben gekregen. Maar is dat ook zo?

Na zijn schandalige vertoning van vorige week heeft Jay Cutler de verhoudingen aardig rechtgetrokken. Alhoewel ik een bar en bitter nachtmens ben, kon ik het huzarenstukje van de quarterback tegen de ijzersterke verdediging van de Pittsburgh Steelers zeker waarderen. Een sympathiek hoofd zal de diabeet wellicht nooit krijgen, maar zijn arm compenseert dat. Cutler stond ballen te gooien alsof hij een verkeersregelaar op Times Square was.

Cutler in 2009? 44-van-74 complete voor 513 yards, 3 touchdowns en 4 onderscheppingen.

Maar de balans slaat ook deze week nog uit in het voordeel van Kyle Orton. Opnieuw was de quarterback niet spectaculair, maar hij liet zich wel weer gelden als een uitstekende game manager. Orton gooide een touchdown tegen de Browns en vond het verder best. Een combi-rushing attack liet tegenstander Browns alle hoeken van het veld zien. Het stelde Orton in staat de openstaande receivers met succes te vinden en nog 263 yards te vergaren ook.

Ons vonnis in het voordeel van Orton? Vanwege 36-van-65 complete voor 506 yards, 2 touchdowns en geen enkele onderschepping.

Lees ook:Cutler vs Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Orton Nieuwe Starter In Denver
Lees ook:Dallas Niet Naar Eigen Super Bowl?

Eén reactie op “Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal

  1. Barthuz

    Lijkt mij eerlijker om de prestaties van beide qb’s te vergelijken met die van hun voorganger bij het huidige team. Cutler is terecht gekomen bij een team dat al 20 jaar niet meer gewend is om met een degelijke qb te spelen.

    Orton, die zeker geen sléchte qb is, komt wat betreft waarschijnlijk achter een beter afgerichte offensive line te staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.