Cutler vs Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?

Windy City

Windy City

In deze kleine grappige tidbit op internet vergelijken we het hele jaar door de quarterbacks Jay Cutler en Kyle Orton. De quarterbacks verruilden dit offseason van team. Orton vertrok naar Colorado (Denver to be precise), terwijl Cutler als held werd binnengehaald in The Windy City Chicago. De ruilactie had veel lachsalvo’s ten gevolge. De mainstream media is er namelijk van overtuigd dat de Bears hierdoor de beste deal hebben gekregen. Maar is dat ook zo?

 

 

De tussenstand na de eerste competitieweek laat namelijk een heel ander beeld zien.

Kyle Orton bouwt voort op de Magic Bullet theorie door 26 seconden voor tijd zijn team naar de overwinning te gooien. Orton liet duidelijk zien een engeltje op zijn schouder te hebben, want de 86-yard touchdown pass had natuurlijk nooit mogen gebeuren. De pass leek in triple coverage te verdwijnen, maar kwam op onverklaarbare wijze (het balletje kan raar stuiteren) in de handen van de gewillige Brandon Stokley. Een blunder van formaat van de defensie van Cincinnati, die opnieuw niets werd bespaard.

Wat belangrijker was: Orton liet zien waarom de hoofdcoach hem graag naar de Rocky Mountains wilde halen. Orton ontpopte zich als een complete game-manager. Niet spectaculair, maar ook niet oliedom. Orton sprokkelde 243 yards bij elkaar en gooide een touchdown. In Chicago trekken ze zich vooralsnog daarom de haren uit het hoofd…

Jay Cutler werd namelijk binnengehaald als een man van formaat, maar bleek in het eerste competitieduel juist een schlemiel. Het nieuwe verdedigende systeem van Green Bay bezorgde de goede man kopzorgen. Cutler leverde minder dan 50% van zijn passes goed af en trof vier keer een vijandige handschoen. Hiermee verknalde hij het openingsduel van Chicago.

Voorlopige tussenstand:

Kyle Orton – Jay Cutler 1-0

Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal
Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:My View: Cry-Baby Cutler als Woeste Beer?
Lees ook:Ster Met Diabetes Toch Een Risico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.