Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?

Kyle Orton

Kyle Orton

In deze kleine grappige tidbit op internet vergelijken we het hele jaar door de quarterbacks Jay Cutler en Kyle Orton. De quarterbacks verruilden dit offseason van team. Orton vertrok naar Colorado (Denver to be precise), terwijl Cutler als held werd binnengehaald in The Windy City Chicago. De ruilactie had veel lachsalvo’s ten gevolge. De mainstream media is er namelijk van overtuigd dat de Bears hierdoor de beste deal hebben gekregen. Maar is dat ook zo?

Ondanks meerdere brugklassers die beweren dat het een oneerlijke vergelijking betreft, blijven we lekker etteren met een oneerlijke vergelijking. Wat is er immers mooier dan presteren als het publiek je hoofd op een dienblad wil? Een mooi bruggetje naar de prestaties van Jay Cutler deze week, al zeg ik het zelf. Met 3 touchdown en slechts 1 interception lijkt het hellekind op de goede weg. In Chicago moet de opwaartse spiraal in zijn prestaties tot vreugde stemmen. Het completion percentage van J groeide in drie weken tijd van 47 naar 71 en zelfs 77 procent. Om over zijn rating maar te zwijgen. Als Cutler zijn ego naar aanleiding van deze prestaties in toom kan houden, dan lijkt ‘the sky the limit’.

Cutler tot zover: 65-van-101 (64,4%) voor 760 yards, 6 touchdowns en 5 interceptions

Maar het blijft voor Cutler moeilijk om Kyle Orton van de eerste plek te stoten. Orton is wellicht niet spectaculair, maar hij doet wat nodig is om te winnen, zonder hierbij de bal aan de tegenpartij over te dragen. Tegen Oakland was de aanvallende output met 157 wellicht wat mager, de spelverdeler wist wel zijn derde touchdown in evenzoveel wedstrijden te gooien. Als game manager van de 3-0 Denver Broncos verdient hij vooralsnog ‘my vote of confidence’. Hoewel de hete adem van Cutler zeker niet te negeren valt.

Kyle Orton na drie games: 49-van-88 (55,7%), voor 663 yards, 3 touchdowns en 0 interceptions.

Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal
Lees ook:Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Cutler vs Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?
Lees ook:Chicago Loopt Weg Met Cutler
Lees ook:Denver Mist Cutler Nu Al

2 reacties op “Cutler vs. Orton: Wie Kreeg De Beste Deal?

  1. zwelgje

    Los van resultaten denk ik dat Orton de beste deal heeft gekregen. Hij is terecht gekomen bij een coaching staff die beter bij zijn speelstijl en persoonlijkheid passen dan in Chicago het geval was.

    Cutler gaat naar een team waar hij belangrijk is, maar niet meer zo op een voetstuk staat als bij Denver….
    Van de andere kant is hij nu eindelijk van de Elway Shadow af ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ed Spuybroek

    denver = 5-0 any comments?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.