Super Bowl Party VIPs geven Clinic

VIP

Bart Andrus

TOPSCORE Amsterdam organiseert in samenwerking met USA Sports en tv-zender ESPN America een American football clinic voor de jeugd. Hiervoor heeft het project maar liefst vier spelers en coaches met NFL-ervaring naar Nederland gehaald, waaronder de huidige wide receiver van de St Louis Rams Austin Pettis. De clinic vindt plaats op zaterdag 2 februari van 11.00 – 13.00 uur en is toegankelijk voor leden van de AFBN en het TOPSCORE-project. De clinic vindt plaats in Sportcentrum Caland aan de Eliza van Calcarstraat in Amsterdam.

Amsterdam Admirals Reunie
De drie overige mannen van het gezelschap zijn ook bekend met de Nederlandse markt: zij vormden in de Europese hoogtijdagen van de Amsterdam Admirals de basis van de selectie. Het betreft hoofdcoach Bart Andrus, die zeven seizoenen aan de Admirals verbonden was, en spelers Gibran Hamdan en Skyler Fulton.

Gibran Hamdan was drie seizoenen lang quarterback van de Admirals. Alhoewel hij zijn team op koers zette voor twee World Bowl-finales, mocht hij zelf nooit in deze finales acteren vanwege blessures. Zijn 2006 seizoen was het meest opmerkelijk. Hamdan gooide toen 63% van zijn ballen raak voor 1629 yards. Zijn 12 touchdowns en 3 interceptions bezorgde hem een rating van 113.4, nog altijd een Europees record.

Fulton was het favoriete doelwit van Hamdan. Fulton had in 2006 het meest succesvolle seizoen voor een Amsterdam Admirals-receiver ooit. Fulton kwam tot 992 yards, waarmee zijn carrieretotaal op 1642 yards kwam.

De Admirals hielden in 2007 op te bestaan, toen de stekker uit de NFL Europe competitie werd getrokken. De vijfde verjaardag van dat gebeuren staat centraal tijdens de enige officiele Super Bowl Party van Nederland op 3 februari. De vier Amerikanen zijn op uitnodiging van de organisatie in Nederland voor de festiviteiten, welke plaatsvinden in de Amsterdam ArenA.

Topscore Amsterdam
Topscore Amsterdam is een initiatief van de Gemeente Amsterdam en biedt middelbare scholieren de mogelijkheid om tijdens en na schooltijd kennis te maken met meer dan 15 verschillende sporten. Het programma is opgezet om het (naschoolse) sportaanbod voor jongeren in het voortgezet onderwijs structureel te verbeteren.

Lees ook:Fulton, Andrus in Amsterdam voor Admirals Reunie
Lees ook:Ook Gibran Hamdan Terug Naar ArenA
Lees ook:Admirals Klaar voor 2008, deel I
Lees ook:Gibran Hamdan Eregast ESPN America Launch Party?
Lees ook:Shaun Hill Eregast Op Super Bowl Party

3 reacties op “Super Bowl Party VIPs geven Clinic

  1. piracetam

    De Wonderlic test is een kleine IQ-test om te kijken hoe slim een quarterback eigenlijk is. De NFL neemt de Wonderlic test af bij draft prospects, zodat de potentiele teams enig inzicht hebben hoe slim hun nieuwe franchise-speler is. De test zorgt voor regelmatig voor opschudding. Zo scoorde Vince Young een aantal seizoenen geleden 15 punten. Da’s best weinig voor een intelligentietest, die een topscore van 43 (Jason Maas, 1999) kent. Een volledig overzicht van quarterback through the ages zie je hier .

      /   Beantwoorden  / 
  2. TR bansedt

    hahaha perry L#L je word helemaal gekraakt op rtl7 door johan derksen Perry stuk onbenul helemaal gelijk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.