Live Blog: New York Giants at San Francisco 49ers

Phoenix

Phoenix

Is ook wel weer eens lekker: een live blogje van mijn kant. Moet dit seizoen sowieso wel weer wat vaker te doen zijn, want de Niners zijn dit seizoen regelmatig op Prime Time te vinden. Dus klaar voor de lollypopkop van Joe Buck, het verrotte smoeltje van Pam Oliver en de gehaaide passes van ‘The Phoenix”. Hier gaan we dan.

22:30 Je zou denken dat de Giants goed naar de gametape hebben gekeken en dus weten dat de Niners de bal blijven rennen tot er rook van de schoenen af komt. Het lukt de G-Men echter al twee keer niet om de gaten achter de D-line te dichten.

22:34 In mijn ooghoek zie ik voorbij schieten dat de Buffalo Bills nu al drie keer zoveel punten hebben gescoord (9, tegen Arizona) dan vorige week tegen de Niners. Kicker David Akers schrikt daar zo heftig van, dat de oud-Berlin Thunder ballentrapper de bal naast schiet.

22:36 Ik moet eerlijk bekennen dat live-bloggen ook een manier is om je ogen op te houden. Mocht hier dus binnen nu en een uur onzin verschijnen, stuur dan even een berichtje. Ondertussen hebben de early games laten zien dat er nog steeds leven zit in de Cleveland Browns. De ploeg uit Ohio wint de rivalry door in het laatste kwart 21 punten om Cincinnati heen te draperen. Ondertussen vaart Manningham wel tegen zijn oude formatie: tweede catch voor de Super Bowl held.

22:40 Indianapolis heeft niet kunnen profiteren van de leukemie van de hoofdcoach. Vorige week nog wel, maar niet in New York. Het enige dat Indy in de Big Apple kon vieren waren twee fieldgoals van oud-Admirals kicker Adam Vinatieri. Voor de rest was het New York Jets voor en na. Een beetje zoals Gore tegen stadsgenoot Giants.

22:43 Eerste catch van Randy Moss tegen New York. Wordt dit zijn breakout game voor de Niners? Het is de zesde doelwit van Alex Smith deze avond.

22:46 Akers herstelt zich voor zijn eerste misser. Niners met 3-0 voor. Ondertussen lijken de Detroit Lions de game tegen Philadelphia Eagles helemaal te hebben omgedraaid. Lions scoorden 17 punten in het vierde kwart en hebben de Eagles nu op 4th-and-31 op de eigen 4 yard lijn. Kort veld voor Matthew Stafford en de zijnen dus.

22:55 Victor Cruz helpt de New York Giants op een cruciale 3th down. Hiernaast constateer ik de tweede winst van de Detroit Lions op de hernieuwde hondeneigenaar Michael Vick. Overigens zijn er geruchten dat Vick na dit seizoen niet meer terugkeert bij de Eagles, aangezien er meteen na het miljoenen moeten worden opgehoest. En dat lijkt een beetje uit verhouding met de manier waarop #7 nu speelt.

23:03 Een sporadische onderschepping van Alex Smith waarin hij zich duidelijk liet verleiden door de positie van de safety. Omdat deze over het midden bleef hangnen, koos Smith voor de zijlijn. Bovendien liet de bal weer redelijk goed het minpunt van Smith zien: de lange bal. De pass had een veel te grote arch en was een ‘opwachtertje’.

23:07 Nog zoiets sporadisch: een diepe pass op de San Francisco defense. Cornerback Chris Culliver dacht duidelijk dat de play al wel voorbij zou zijn en gaf het midden in de play op. Drie plays later is het een fantastische ‘snag’ van slotreceiver Victor Cruz op een laserstraal van Manning. We zijn weer op de aarde. Het lijkt de Red Bull Stratos sprong van Felix Baumgartner wel.

23:16 Bij sacks van Jason Pierre-Paul moet ik altijd denken aan de tijd dat onze USA Sports-verslaggever Saman Alzahawi verlegen in de lockerroom van Super Bowl XLVI vroeg of hij samen met hem op de foto mocht. Benieuwd wie ik dit jaar naar New Orleans mag sturen voor USA Sports. En voor welke wedstrijd. Sollicitaties ontvangen wij nog steeds graag op [email protected].

23:21 De luchtaanval van New York Giants laat zien dat de pass-defense van San Fran nog wel even wat aandacht behoeft. In overwinningen tegen New York Jets en Buffalo Bills was die natuurlijk nog niet echt getest. Nu wel: drie completions van meer dan 10 yards op rij. Tynes trapt de Giants naar een 10-3 voorsprong.

23:26 Scannend door de highlights van deze week stuiten we op een mooi verhaal van Tampa punter Mike Koenen. Nadat zijn punt werd geblockt en richting de endzone rolde, probeerde hij er het beste van te maken. Maar dat viel even tegen.

23:35 Ik merk dat ik nog weinig vertrouwen heb in de nieuwe status van Alex Smith als highest-rated passer (tot en met Week 5). Bij de worp aan de zijlijn hup ik toch even van het puntje van mijn stoel. Die bal doet er eeuwen over. Net zoals de play hierna — wanneer Manningham probeert een bal van Smith met zijn handen goed te praten.

23:39 Erg veel contact tussen Hakeem Nicks en Tarell Brown, waardoor een pass interference wordt gegeven. Voor Eli Manning maakt het niet uit. Hij gooit zijn achtste en negende completion achter elkaar — ik ga er tenminste vanuit dat de mooie catch van #87 compleet is. Het lijkt me duidelijk dat zijn vingers onder de bal zaten. De streak van Manning brengt op Twitter een apology van Kurt Warner teweeg. Die schijnt gezegd te hebben dat Eli niet Elite zou zijn tegen deze defensie.

23:45 De bal van Victor Cruz mag van mij nog drie yards naar achteren. Het is pijnlijk duidelijk dat Cruz pas in bezit was van de bal, nadat voordat hij met een heupworp naar de grond werd geslagen. De spot van de ref is belachelijk. Gelukkig maakt het niets uit, want Tarell Brown krijgt zijn hand tegen de fieldgoal aan. Het stelt de Niners in staat nog een snelle fieldgoal binnen te trappen, na een mooie catch van Manningham op een laser van quarterback Kaepernick. Coughlin wekt weer een hersenbloeding bij zichzelf op. Die is daar niet blij mee.

23:50 Akers pusht de bal weer wide left. Hij ziet er naar uit dat de betrouwbare kicker zijn meest betrouwbare jaren achter zich heeft gelaten. Misschien ligt het aan de kip? Op een meer vriendelijke noot: defensive end Mario Williams heeft zijn eerste 2-sack game sinds 2 oktober 2011. Het is de 16e wedstrijd uit zijn loopbaan met meervoudige sacks. Wes Welker heeft voor de New England Patriots vier 100+ yards wedstrijden op rij. Hiermee evenaart hij het record van Randy Moss.

0:05 David Akers is ook geen goede tackelaar. Kick returner Wilson blaast hem omver voor een gigantische return en een goed begin van de aanval voor New Yawk.

0:09 Bradshaw rent voor een touchdown tegen de 49ers. Dat is een zeldzaamheidje en moet dus worden gevierd. Ondertussen kijk ik (weer) naar die ultraflauwe advertentie van de NFL Merchandise verkoop in Europa. U weet wel: met die Martin Lawrence look-a-like die graag het bezwete shirt van Steven Jackson af wil rukken. Over rushing touchdowns gesproken: RGIII heeft bij Washington zijn vijfde binnengelopen. Daarmee heeft hij de leiding in de league. Samen met Arian Foster van Houston Texans.

0:16 De tweede pick van Alex Smith is he-le-maal een belachelijke — die bal had nooit gegooid mogen worden. Carlos Rogers kan het cadeautje niet teruggeven. Hij laat een zekere interception en een vrije doorgang naar de endzone door de handen vallen. Een three-and-out met een fieldgoal als resultaat. Tijd dat de Niners wat minder korte velden aan de Giants gunnen, anders gaat deze jongen vanaf vroeg met de oor op het kussen.

0:25 “The Phoenix” heeft zijn 60 seconds op fame de afgelopen weken ruimschoots overschreden en is naast de schoenen gaan lopen. Er komt geen goede read van zijn handen. Opnieuw een zip in double coverage. Het wordt tijd dat Harbaugh even wat cleats aantrekt, want anders gaat Antrell Rolle vanavond een hele leuke avond hebben. Gelukkig beperkt de 49ers defensie de schade weer tot drie punten (met een chase op Eli Manning), maar ondertussen staat het wel 23-3.

0:32 De safety van de Giants laat Randy Moss achter hem kruipen. We weten uit de New England Patriots tijd nog dat dat een slechte strategische keuze is. Randy komt dan ook neer met een aardige terreinwinst (55 yards).

0:35 Mijn good fuck. Kan iemand Alex Smith even een TomTom geven. Een underneath throw gooien op 4th-and-15 is not-the-way-to-go. Die man is de weg kwijt.

0:43 Het ziet er naar uit dat coach Harbaugh ook zijn vertrouwen in Smith heeft opgezegd. Kaepernick drie plays achter elkaar onder center voor San Francisco. Dat is sinds preseason niet meer voorgekomen. Troy Aikman spreekt er schande van. Joe Buck knikt instemmend en veegt het kwijl van zijn kin.

0:57 Kan iemand me bij de “Where Fans Shop In Europe” commercial uitleggen waarom de spelers in de lockerroom staan, terwijl Martin Lawrence buiten bij een Jan Modaal woning staat?

 

Lees ook:Singletary Verandert Weer Van Smith
Lees ook:Schandaal Voor San Francisco 49ers
Lees ook:Vernon Davis Roept Herinneringen Op
Lees ook:Michael Vick Zondag Uitgeschakeld
Lees ook:Alex Smith Opnieuw Een Fiasco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.