Categorie: "AFBN"

Wij verhuizen naar Gridiron.nl

Tackle dummies

In het leven zijn een aantal zaken onvermijdelijk: geboren worden, dood gaan en verhuizen. Dat laatste is nu waar americanfootball.blog.nl zich de afgelopen weken mee bezig heeft gehouden. Inmiddels staat er een nieuw American football bolwerk in de stijgers op www.gridiron.nl – met meer schrijvers, meer materie en meer exclusief nieuws wordt dit het platform waar je alles te weten komt over deze fantastische sport.

Nieuw Tijdschrift Over American Football?

Nieuw American football tijdschrift in Nederland

De redactie van het Americanfootball.blog heeft het op de heupen gekregen. In navolging van het klasse tijdschrift USA Sports wil de American football poot nu ook een eigen American football tijdschrift op de markt brengen met de pakkende  titel: American Football.

Einde ESPN America Ook Einde Super Bowl Party?

Nu is aangekondigd dat ESPN America na 31 juli niet meer zal uitzenden in Europa, wordt het tijd om de schade op te maken. De Amerikaanse sportzender had een behoorlijke inmenging in de tijdsbesteding van menig American Sports fan in Nederland. Zeker de sporten honkbal en American football genoten een zichtbare populariteit binnen het ESPN-gestel. Hiernaast had de Amerikaanse sportzender behoorlijk wat lokale initiatieven ontplooid. Een daarvan was de Super Bowl Party, die de afgelopen vier jaar met veel succes werd georganiseerd. Hoe gaat het daar nu verder mee?

Belgian Bowl Trekt Kijkers

Belgian Bowl

De Belgische American Football competitie verhoudt zich in schaalgrootte zo ongeveer met de American Football competitie in Nederland. Met dien verstande dat er in Belgie gebruikt wordt gemaakt van een heus marketingbureau om de Belgian Bowl aan de man te brengen. En dat leidt tot spectaculaire filmpjes, spectaculaire foto’s en… spectaculaire kortingen.

Lelystad Speelt Uit De Kunst

Kunstje

Amsterdam Crusaders is niet langer ongeslagen. De ploeg verloor het uitduel tegen Lelystad Commanders geheel verdiend met 22-18. Die werkelijkheid dacht ik voor de AFBN even fijn samen te vatten in een wedstrijdverslagje.

Voorbeschouwing Tweede Speelronde AFBN

AFBN

In de eerste landelijke divisie American football worden dit weekend voor de eerste keer drie wedstrijden afgewerkt. Regerend kampioen Maastricht Wildcats werkt op eigen veld een wedstrijd af tegen de Amsterdam Panthers. De Amsterdamse stadsdeelgenoot Crusaders reist af naar Arnhem, terwijl Lelystad gastheer is van de Alphen Eagles.

Nieuwe Voorzitter AFBN

Roolvink

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de AFBN American football competitie in Utrecht is vanmiddag Lex Roolvink verkozen tot de nieuwe voorzitter van de sportbond. Roolvink neemt het stokje over van ad-interim voorzitter Erik Hagen.|

Blogger Aan Zuurstoftank: NFL Offseason

VOC mentaliteit

Het blijft schipperen tussen prive en werk, zo’n onbetaald blog. Daarom heb ik de afgelopen week -nadat ik prachtige Valentijnsbloemen had gekregen- even aan de zuurstoftank gelegen om te herstellen van een fantastisch NFL-seizoen. Want het werk dat de komende weken verzet gaat worden op deze blog -en onze zustersite www.usasports.nl- liegt er niet om.

Super Bowl Party Stijf Uitverkocht

Hard Rock Cafe Amsterdam

Okay, we hebben je gewaarschuwd, maar je wilde er niet aan. De ESPN Party, featuring the Super Bowl, is officieel en stokstijf uitverkocht. Mooier nog: er is een wachtlijst. Kun je je dat voorstellen? Mensen die in Nederland voor de deur liggen om de Super Bowl te kunnen zien.