Black Hole wil Black Outs voorkomen

Vroeger… toen het stadion nog wel vol zat…

We vroegen ons al af waarom de kaartverkoop bij de Raiders nog niet was begonnen. De reden is verrassend. De Oakland Raiders willen namelijk minder kaartjes verkopen. Om te voorkomen dat de wedstrijden niet mogen worden uitgezonden wordt de ‘Black Hole’ een stukje kleiner, zodat de kans op uitverkopen van de wedstrijden groter wordt. Volgend seizoen heeft het tuig van de NFL nog maar 53 duizend plaatsen om te zitten. Veruit de kleinste capaciteit van de NFL. En dat is nog niet het einde. Er ligt een plan klaar voor een nieuw stadion (ter waarde van 800 miljoen dollar), wat maar plaats biedt aan 50 duizend man.

In de NFL geldt de regel dat als 85% van de kaartjes zijn verkocht de lokale tv-stations de wedstrijd van hun NFL-team mogen uitzenden. Extra tv-inkosten voor de club. Verkoop je minder kaarten, dan volgt de blackout. Ofwel… geen tv-uitzending en dus geen inkomsten. De Raiders kenden vorig jaar een blackout en vrezen er meer dit jaar als de capaciteit niet teruggeschroefd zou worden.

Als het nieuwe stadion van 50 duizend stoelen doorgaat hebben de Raiders 11,5 duizend plaatsen minder dan het vorige kleinste stadion in de NFL: Soldier Field in Chicago. Overigens is het wel een trend om kleinere stadions te maken. Sinds 2000 waren de nieuwe stadions van de Giants/Jets en Cowboys twee van de weinigen die groot van capaciteit zijn met 82 duizend en 105 duizend. De nieuwere stadions van de Cardinals, Colts, Lions, Steelers, Bengals, Seahawks en Eagles hebben allemaal minder dan 70 duizend stoelen. Allemaal met het oog op het voorkomen van blackouts.

 

 

Lees ook:London Jaguars nog kwestie van tijd
Lees ook:Worden de Replacements werkelijkheid?
Lees ook:Vier Ton Nodig Voor ArenA Exhibition Game
Lees ook:Manning Vindt Nieuw Onderdak
Lees ook:Illegale Reviewtechnieken van Refs

Eén reactie op “Black Hole wil Black Outs voorkomen

  1. Dennis

    Dit blijft een belachelijke regel, je moet bij de Jaguars kijken daar houden ze geen stoeltje meer over. Ze krijgen dan wel weer een multifunctioneel scorebord met NFL Redzone erop ja daar zitten de fans op te wachten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.