Categorie: "CFL"

Argonauts Weten Weer Eens Te Winnen

Lucas

De Argonauts doen er alles aan het juk van de ontslagen hoofdcoach Bart Andrus af te schudden in de CFL. Nadat de eerste competitiewedstrijd werd verloren, de negende op rij als we het vorige seizoen meenemen. Vrijdagavond werd op heroïsche wijze de losing-streak beëindigd met een 36-34 overwinning op de Blue Bombers. Willie Pile bezegelde de overwinning door een onside kick te veroveren.

Hamdan Abrupt Met Pensioen

Gibran Hamdan

Oud-Admirals quarterback Gibran Hamdan was een van de vijf kanshebbers op een basisplek bij de Toronto Argonauts. Was. De 28-jariger Amerikaan heeft besloten zijn shoulderpads aan de wilgen hangen. De beslissing overviel hem zelf nog het meeste. “Ik ben oud en wijs genoeg om te voelen dat er iets niet goed zit,” aldus de oud-Amsterdammer, die eerst twee dagen probeerde zijn gevoelens onder controle te krijgen tijdens een mini-camp. Onze evenknie bij USASports.nl probeert een exclusief interview met Hamdan te regelen, maar daarover later meer.

Hamdan Pist Naast Pot In Buffalo

Open competition? You kidding me?

Quarterback Gibran Hamdan heeft iets te snel besloten om Buffalo te verlaten. Hoofdcoach Chan Gailey heeft namelijk besloten dat er geen front-runner is –in zijn ogen- voor een basisplek op de quarterback positie. Gailey –een voormalig coach in NFL Europe- dicht de drie kandidaten evenveel kansen toe. In dit geval hebben we het dus over Brian Brohm, Ryan Fitzpatrick en Trent Edwards.

Hamdan Starter In CFL

Hamdan

Bart Andrus  werd ontslagen en uitgekotst om zijn ideetjes in de Canadian Football League. Vooral aanvallend kwam de ploeg niet goed uit de verf, omdat de coach naar eigen zeggen met een inferieure selectie door het leven moest. In Toronto waren ze niet rouwig om zijn ontslag, maar jatte ze nog wel even een van Bart’s beste aanvalsplannen: quarterback Gibran Hamdan. Hamdan tekende woensdagmorgen een contract dat hem voor twee seizoenen aan de Argonauts verbindt.

Bart Andrus mag naar CWI

Losing his Toronto Headset!

Bart Andrus heeft de kerst niet gehaald in Toronto. Vandaag is bekend gemaakt dat hij ontslagen is als hoofdcoach van de Argonauts. Het general management geeft nu toch toe dat het niet zo slim was een coach aan te stellen zonder enige CFL ervaring. Met deze CFL-zwarte piet mag toch wel verondersteld worden dat Andrus niet meer in Canada zal coachen bij een andere ploeg uit deze competitie. Het wordt hopen op een plekje als assistant in de NFL of vertrekt hij nu naar de college-banken?

Hectische American Football Finale In Canada

Alouettes

In al het NFL-geweld vergeten we opnieuw die rare Canadezen met hun Grey Cup. Onterecht, want de finale van de CFL was zeker spectaculair. Beide ploegen stonden op het veld de overwinning te vieren. Helaas voor hen juichten de Roughriders te vroeg en gingen de Alouettes uit Montreal er met de grote cup vandoor.

Slechts 1 Admiral in Grey Cup

I want to run the ball!

Als we aanstaande zondag met een schuin oog de Grey Cup volgen zul je weinig Admirals gevoel krijgen. Slechts één speler met een Admirals verleden zal zich mogen omkleden. En wat voor een… Diamond Ferri. Nu linebacker bij de Montreal Alouettes, in 2006 een egoïstische runningback in oranje (en nog even grondaanvaller in Arizona). Aan de andere zijde van de line of scrimmage bij de Saskatchewan Roughriders vinden we Clifton Washburn terug. Hij werd in 2004 gealloceerd aan de Admirals als offensive tackle, maar speelde nooit in oranje na een trainingcamp-blessure. In 2005 speelde hij als defensive tackle in het paars van Frankfurt.

Elisha Cuthbert Doet Iets Met Grey Cup

Cuthbert

Bart Andrus slaat zichzelf voor de hersens dat hij niet is doorgedrongen tot de Grey Cup. En niet omdat de kampioenschapsring hem ook maar iets interesseert. Vandaag is namelijk bekend geworden dat Hollywood-ster (and all around nice girl) Elisha Cuthbert een rol speelt in de Grey Cup, de finale van de Canadian Football League.