Categorie: "Amsterdam Admirals"

Launch GridIron American Football Magazine

Gridiron

De American football scene in Nederland heeft peper in de reet nodig. En die gaat de redactie van USA Sports Magazine ze geven. De makers van het maandblad beloven de American football crowd zelfs een tweewekelijks American football magazine (24 keer per jaar) van meer dan 32 pagina’s per keer… als er voor 1 augustus 750 abonnees opstaan en zich commiteren aan een jaargang. Hiertoe gaat het magazine de komende weken campagne voeren.

David Beckham naar de NFL

Beckham zal goed staan op een Jaguars shirtje…

De geruchten worden steeds hardnekkiger dat David Beckham zijn loopbaan gaat voortzetten in de NFL. Als kicker zou hij de driepunters binnen moeten gaan schieten. Bij welk team is niet bekend, maar kijk niet raar op als hij bij de Jacksonville Jaguars in de selectie gaat verschijnen. Dit team wordt primair gelinkt als franchise die naar Londen gaat verhuizen. Voordat het zover is speelt dit team jaarlijkse thuiswedstrijden in Engeland en David Beckham zou hierbij de ultieme PR-tool zijn. Je hoeft geen ondernemer te zijn om te snappen dat de shirtjes met Beckham achterop als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.

World Bowl XIII: Acht Jaar Geleden

Er is een dag in het jaar waarop ik uitzonderlijk stil ben en terugdenk aan vervlogen tijden. Het is een dag waarbij ik mijn World Bowl ring nog een keer uit de vitrine haal en lekker oppoets. Vandaag, 11 juni, is het precies acht jaar geleden dat de Amsterdam Admirals werden gekroond tot Europees Kampioen American football. Heb jij de herinnering nog stevig vast?

Nieuw Tijdschrift Over American Football?

Nieuw American football tijdschrift in Nederland

De redactie van het Americanfootball.blog heeft het op de heupen gekregen. In navolging van het klasse tijdschrift USA Sports wil de American football poot nu ook een eigen American football tijdschrift op de markt brengen met de pakkende  titel: American Football.

Pensioen dreigt voor homo-voorvechter

Wel een Super Bowl-ring, geen baan meer…

Oud-Admirals linebacker Brendon Ayanbadejo heeft er vrede mee als hij noodgedwongen met football-pensioen moet. De 37-jarige linebacker had bij de Baltimore Ravens zijn beste seizoen, won bovendien de Super Bowl, maar werd in april toch ontslagen. Zijn leeftijd zou hieraan ten grondslag liggen. Boze tongen beweren dat zijn strijd als homo-voorvechter hem minder interessant maakt voor NFL-teams.

Einde ESPN America Ook Einde Super Bowl Party?

Nu is aangekondigd dat ESPN America na 31 juli niet meer zal uitzenden in Europa, wordt het tijd om de schade op te maken. De Amerikaanse sportzender had een behoorlijke inmenging in de tijdsbesteding van menig American Sports fan in Nederland. Zeker de sporten honkbal en American football genoten een zichtbare populariteit binnen het ESPN-gestel. Hiernaast had de Amerikaanse sportzender behoorlijk wat lokale initiatieven ontplooid. Een daarvan was de Super Bowl Party, die de afgelopen vier jaar met veel succes werd georganiseerd. Hoe gaat het daar nu verder mee?

Woodson en Porter ruziën over rugnummer

Of nummer 24 of gewoon geen nummer…

Charles Woodson keert na zeven seizoenen bij de Green Bay Packers terug naar de Oakland Raiders. Hij zegt gelukkig te zijn in ‘silver & black’. Maar momenteel traint hij nog vooral in ‘black’. De All-Pro verdediger wil namelijk alleen met rugnummer 24 spelen. Dit was zijn kenmerk tijdens zijn eerdere periode bij Oakland, voordat hij bij de Packers 21 droog. Teamgenoot Tracy Porter wil ‘de 24’ echter niet afstaan. Ruzie in het achterveld van de Raiders?

Super Bowl Party VIPs geven Clinic

Bart Andrus

TOPSCORE Amsterdam organiseert in samenwerking met USA Sports en tv-zender ESPN America een American football clinic voor de jeugd. Hiervoor heeft het project maar liefst vier spelers en coaches met NFL-ervaring naar Nederland gehaald, waaronder de huidige wide receiver van de St Louis Rams Austin Pettis. De clinic vindt plaats op zaterdag 2 februari van 11.00 – 13.00 uur en is toegankelijk voor leden van de AFBN en het TOPSCORE-project. De clinic vindt plaats in Sportcentrum Caland aan de Eliza van Calcarstraat in Amsterdam.