Pensioen dreigt voor homo-voorvechter

Wel een Super Bowl-ring, geen baan meer...

Wel een Super Bowl-ring, geen baan meer…

Oud-Admirals linebacker Brendon Ayanbadejo heeft er vrede mee als hij noodgedwongen met football-pensioen moet. De 37-jarige linebacker had bij de Baltimore Ravens zijn beste seizoen, won bovendien de Super Bowl, maar werd in april toch ontslagen. Zijn leeftijd zou hieraan ten grondslag liggen. Boze tongen beweren dat zijn strijd als homo-voorvechter hem minder interessant maakt voor NFL-teams.

Samen met punter Chris Kluwe komt Ayanbadejo er openlijk voor uit dat hij het taboe wil slechten op homoseksualiteit in de topsport en dan primair de NFL. Beide spelers werden in de off-season door hun ploegen op straat gezet. Kluwe heeft inmiddels weer onderdak gevonden bij de Oakland Raiders. De oud-Admirals linebacker blijft werkeloos. Hijzelf zegt zich niet druk te maken over zijn toekomst. Als er een team komt zal hij klaar zijn om te spelen. Als niemand zich meldt gaat hij zijn tijd spenderen aan zaken waar hij eerder niet aan toekwam. Lees: zijn strijd verder voortzetten.

Als Super Bowl kampioen mocht hij afgelopen week met de Ravens nog op bezoek in het Witte Huis. Hij zal hier ongetwijfeld met Obama gesproken hebben over homo-rechten. Hopelijk sprak hij ook met hoofdcoach John Harbaugh over een nieuw contract. Met het verlies van Ray Lewis en Paul Kruger als linebackers kunnen de regerend kampioen hier wel wat ervaring gebruiken.

Ayanbadejo werd niet gekozen in de draft en brak na twee jaar op de practice squads, actie in de CFL en een seizoen in Amsterdam pas door in de NFL. Als ‘special teams-speler’ maakte hij furore en werd zelfs drie keer in de Pro Bowl verkozen, twee keer in het All-Pro team en speelde twee Super Bowls. De eerste verloor hij met de Bears, de tweede won hij begin dit jaar met de Ravens. Als 37-jarige had hij zijn beste seizoen met 43 tackles. Niet slecht in een ploeg die grossiert in defensieve toppers als Ray Lewis, Terrell Suggs, Paul Kruger, Ed Reed en Haloti Ngata.

Lees ook:Ayanbadejo Snel Onderdak Bij Ravens
Lees ook:Admirals Ace Hele Seizoen Uitgeschakeld
Lees ook:AFC Eindstrijd Loopt Door Indy
Lees ook:Lewis Zet De Maandagavond Op Scherp
Lees ook:Franchise Voor Ray Lewis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.