Categorie: "The Toughest Job"

Sophie’s choice op vakantie: Raiders of Niners?

Ik zie mezelf er al tussen staan!

Beste lezer… ik heb uw hulp nodig bij een belangrijke keuze. In oktober ga ik de klassieke reis maken door het Zuidwesten van de VS. Uiteraard mag daarbij een bezoekje aan een NFL-game niet ontbreken. Nu heb ik de keuze om op zondagavond naar twee wedstrijden te gaan nabij elkaar. Maar welke zal ik kiezen?: San Francisco 49ers tegen de Houston Texans of de Oakland Raiders tegen de San Diego Chargers? Help?

Eerste vrouw in actie in de NFL

Sarah Thomas de eerste vrouwelijke NFL official?

Football een mannensport? Niet meer vanaf 2014. De eerste vrouwelijke zebra moet dan op het veld staan om de scheidsrechterlijke lakens uit te delen. Sarah Thomas is de dame die het unicum moet gaan laten plaatsvinden. Dan moet er nog wel een mannelijke official plaatsmaken.

Cowboys dictator geeft hoofdcoach ceremoniële functie

Jason Garrett mag zijn headset wel afzetten en lief gaan zwaaien naar het publiek.

De Dallas Cowboys-organisatie is in werkelijkheid misschien wel de langst lopende soap-serie van  de Verenigde Staten. Eigenaar Jerry Jones zorgde er gisteren weer voor dat er een volgende hoofdstuk vol roddel en achterklap geschreven kan worden. Hoofdcoach Jason Garrett mag namelijk geen ‘plays’ meer bepalen tijdens de wedstrijd… Opmerkelijk dat de eindverantwoordelijke coach niet het laatste woord heeft bij het bepalen van de tactiek in de wedstrijd. Jerry maakte van zijn hoofdcoach in één klap dé schlemiel van de NFL.

T.O. Beschimpt Tijdens Basketbal

Buffalo Wings

Nu de trainingskampen alweer bijna aanvangen (31 juli is het zover!) blijft er een klein peleton bekwame spelers over, die nog geen nieuw team hebben gevonden. Onder hen ook Terrell Owens. De wide receiver deed zijn reputatie echter geen eer aan, door maandagavond mee te doen aan een Celebrity Basketball Pickup Game. Pijnlijk duidelijk in 90 seconden: Terrell is niet meer zo fit als zes jaar geleden.

Eerst Ontslaggolfje Coaches

Zorn eindelijk officieel ontslagen...

Nog geen 24 uur na de laatste speelronde staan de eerste coaches weer op straat. Jim Zorn werd compleet volgens verwachting bij het grofvuil gedonderd na de terugkeer van Washington na de verloren wedstrijd in San Diego. In Buffolo werd nu niet alleen de hoofdcoach ontslagen zoals in november gebeurde met Jauron, maar twee maanden later wordt de heel coaching staff op straat gezet. Ook interim-headcoach Perry Fewell is werkeloos, maar zou volgens geruchten wel meegaan in de selectieprocedure voor een nieuwe coach. Of hij een serieuze kandidaat is of slechts een excuus kandidaat om aan de Rooney Rule te voldoen blijft vooralsnog gissen. Who’s Next?

Vacature: Hoofdcoach Lingerie Football League

Huddle up, guys!

Luister aandachtig, heren American football coaches met een diploma, ik zeg jullie dit maar een keer. Het expansion team Nashville  in de Lingerie Football League,de Stars,  zoekt een bekwame hoofdcoach. Je weet wel: iemand die zijn vak serieus neemt en niet bij elke snap met een ‘boner’ in zijn broekje rondloopt. En ja… ik realiseer me dat 80% van de Nederlandse amateurcoaches dus niet verder hoeft te lezen.

Strongman’s Hill nieuwe Payton’s Hill

Payton's Hill

In de biografie van Walter Payton staat uitgebreid zijn ijzeren trainingsmethode beschreven. Met name zijn workouts op Payton’s Hill. …tranentrekkend. Je begrijpt dat als ik lees over Terrell Suggs en zijn Strongman’s Hill de poëtische tranen over mijn wangen biggelen. Met een 70 pond zware tractorband achter je aan slepend een vuilnisbelt oprennen. Waarom zou je nog naar trainingskamp gaan?

The Toughest Job: Out-of-the-Box Cheerleaders

Ik heb een rottige week achter de rug. Niets is er daarom leuker dan het internet afspeuren naar mensen die het echt veel slechter hebben getroffen dan jij. En dan heb ik het nog niet eens over football-fans die speciaal vanuit Nederland naar Buffalo zijn getrokken om daar hun favoriete team verschrikkelijk op de bek te zien gaan. Tegen New York Jets notabene. Transatlantische vluchten zijn zo overrated. Waarom niet gewoon thuis voor de buis kijken?

The Toughest Job: Afgrijselijke Knieblessure Na Golfcart Ongeluk

Er zijn van die momenten dat je het liefst in je nest zou gaan liggen, om je vervolgens een week lang niets aan te trekken van de buitenwereld. Helaas worden die momenten bij opvolging graag verstoord. Door ArboNed, maar ook door jengelende kinderen of een dichtgegooid metrostation, dat weinig empathisch vermogen heeft voor je veel te kleine zakelijke schoentjes. Maar gelukkig kan ik relativeren. Er zijn mensen die niet als VIP worden uitgenodigd en het dus veel slechter hebben getroffen.