Categorie: "Algemeen"

Weinig fruit voor Nederlandse afvaller

Banaantjes

In het januari-nummer van USA Sports gaan we de gemiddelde sporter een beetje helpen met goede voornemens. In dat licht is het interessant om hier even een wereldwijd onderzoek van het Amerikaanse bedrijf MyFitnessPal onder de loep te nemen. De Amerikaanse online afvalketen becijferde dat bij Nederlandse afvalpogingen in verhouding met andere landen maar met weinig enthousiasme naar het fruit en zuivel wordt gegrepen.

Wij verhuizen naar Gridiron.nl

Tackle dummies

In het leven zijn een aantal zaken onvermijdelijk: geboren worden, dood gaan en verhuizen. Dat laatste is nu waar americanfootball.blog.nl zich de afgelopen weken mee bezig heeft gehouden. Inmiddels staat er een nieuw American football bolwerk in de stijgers op www.gridiron.nl – met meer schrijvers, meer materie en meer exclusief nieuws wordt dit het platform waar je alles te weten komt over deze fantastische sport.

Jets Ster Houdt van Buttshake

Heb mevrouw Hendriks even gevraagd model te staan

Het houdt niet op voor Mark Sanchez, de onvolprezen quarterback van de New York Jets. Sanchez, die een kleine haat-liefde-verhouding heeft met de stad New York, is hoofdpersonage in een home-video.

Launch GridIron American Football Magazine

Gridiron

De American football scene in Nederland heeft peper in de reet nodig. En die gaat de redactie van USA Sports Magazine ze geven. De makers van het maandblad beloven de American football crowd zelfs een tweewekelijks American football magazine (24 keer per jaar) van meer dan 32 pagina’s per keer… als er voor 1 augustus 750 abonnees opstaan en zich commiteren aan een jaargang. Hiertoe gaat het magazine de komende weken campagne voeren.

Onderzoekers moedigen tackelen bij jeugd aan

Pop Warner, maar dan zonder tackelen.

Jong geleerd is oud gedaan. Volgens de Universiteit van Pittsburgh is het reduceren van tackelen bij jeugdspelers daarom een domme zet. De Pop Warner organisatie achter de football competitie voor 8 tot 12 jarigen beperkte vorige jaar het aandeel fysiek contact in trainingen. Het idee hierachter was om hersenschuddingen te beperken… en waarschijnlijk ook schadeclaims van spelertjes die vogeltjes rond hun hoofd zien vliegen. Volgens de onderzoekers van de universiteit moet in de training juist volop worden getackled, zodat het grote aantal blessures in de wedstrijd zou teruglopen.