Categorie: "college football"

Onderzoekers moedigen tackelen bij jeugd aan

Pop Warner, maar dan zonder tackelen.

Jong geleerd is oud gedaan. Volgens de Universiteit van Pittsburgh is het reduceren van tackelen bij jeugdspelers daarom een domme zet. De Pop Warner organisatie achter de football competitie voor 8 tot 12 jarigen beperkte vorige jaar het aandeel fysiek contact in trainingen. Het idee hierachter was om hersenschuddingen te beperken… en waarschijnlijk ook schadeclaims van spelertjes die vogeltjes rond hun hoofd zien vliegen. Volgens de onderzoekers van de universiteit moet in de training juist volop worden getackled, zodat het grote aantal blessures in de wedstrijd zou teruglopen.

Boston Strong voor Tebow

Worden Brady en Tebow een innig stel achter de Patriots offensive line?

Het anti-abortusproduct Tim Tebow lijkt toch in de NFL te blijven. De New England Patriots staan op het punt hem te contracteren. Dinsdag zou hij al op het trainingsveld staan tijdens mini-camp volgens ESPN. Hiermee wordt de voormalig Heismann-trophy winnaar herenigd met offensive coordinator Josh McDaniels. Inderdaad… de man die een paar jaar terug Tebow koos in de draft voor de Denver Broncos.

NFL Draft verliest van Paashaas

De paashaas vertelt Tom Brady dat het niet zo bedoeld is.

De offseason van de NFL gaat op de schop. De jaarlijkse Draft verschuift namelijk van april naar mei met alle gevolgen van dien. In 2014 worden ergens tussen 8 en 17 mei de nieuwe talenten van de universiteiten gekozen. Niet dat dit de grote machtige NFL beter uitkomt, nee… dit komt beter uit voor de Radio City Music Hall. Een heuse Paas-show staat namelijk gepland bij deze evenementenlocatie in april en zorgt voor probleempjes in de planning.

Paterno Ontslagen Bij Penn State

Joe

De grootste college American football coach aller tijden is gisteren oneervol ontslagen bij Penn State. Een raad van wijze mannen deelde “JoePa” telefonisch mede dat hij uit zijn functie werd ontheven, nadat zijn naam niet zonder opgepoetst blazoen uit een seksschandaal kwam.

Nederlander Scoort Twee Keer In NCAA

Bronco

De Nederlandse receiver Geraldo Boldewijn heeft gisteren indruk gemaakt tijdens zijn 2011 NCAA debut. De Amsterdammer kwam gisteren voor het eerst dit seizoen in actie voor zijn universiteit, Boise State. De eerste wedstrijden moest hij uitzitten, terwijl de NCAA onderzoek deed naar zijn speelgerechtigheid.

Gruwelijke Armbreuk in College Football

Armbreuk

Als je de titel leest, dan wil je eigenlijk alleen nog maar het filmpje bekijken. Dan maakt het niet zozeer uit wat de naam van de ongelukkige footballer is, of de universiteit waarvoor hij speelt. Maar we willen ‘for the record’ best de volgende video van een gezicht voorzien. LaMichael James van de Oregon Mighty Ducks kwam tegen Cal net iets verkeerd terecht. Emmertje bij de hand houden. Fijne lunch toegewenst!

Twee Broncos Vrijdag Weer In Actie

Geraldo Boldewijn

Nederland haalt de Sports Illustrated! Twee van de drie Nederlandse Boise State Broncos komen vrijdag weer in actie. Mocht Cedric Febis in de tweede competitieweek alweer het blauwe turf op, deze week is het de beurt aan receiver Geraldo Boldewijn. De enige Nederlander die nu nog vanaf de zijkant moet toekijken is Ricky Tjong-a-tjoe.

Gewelddadige Sandwich College Speler

Florida State receiver Kenny Shaw weet er ongetwijfeld niets meer van. In de wedstrijd tegen Oklahoma werd hij door twee verdedigers tegelijkertijd te grazen genomen. Shaw leek de bal te vangen, maar absorbeerde een rake duo-hit en verstijfde over zijn hele lichaam. Scary stuff (Video na de jump). Next time, Shaw, hang on the ball. Goddamnit.