Verplichte bescherming van de dijen

Bij de dames zijn dijbeen-beschermers overigens verboden!

De NFL heeft er nieuwe boetesysteem bij. Na negentien gedoogbeleid zijn de kniebeschermers en dijbeenbeschermers weer verplicht. Een NFL-speler die deze regels aan de laars lapt, wordt per direct uit de wedstrijd verwijderd om zijn bescherming op orde te brengen. De geldboete volgt later. Maar het lijkt een beetje op de vijf minuten veldverwijdering die binnen het Nederlandse amateurvoetbal wordt gehanteerd. Effectiever dan een gele kaart zeggen sommigen. Is een inkorting op speelminuten ook effectiever dan geldboetes?

Boetes voor slechte kleding bestaan al jaren in de NFL. Het is een subtiel potje dat lekker kan oplopen. Als je de regels schendt van je tenue krijg je steevast 5 duizend dollar boete aan de broek. Niet genoeg wit in je sokken, de verkeerde kleur schoenen… allemaal voorbeelden van stoute kleding. Nu moet een onafhankelijke jury tijdens wedstrijd ook gaan speuren naar spelers die geen deugdelijke bescherming hebben. Cashen!

Lees ook:Water Kost $1701 Dollar In Cleveland
Lees ook:Dollar Biljet Bezorgt Ocho 20k Boete
Lees ook:Profspeler Twittert Tijdens Wedstrijd
Lees ook:Auto Linebacker In Vlammen Op
Lees ook:Oogbal Uitsteken Voor 10,000 Dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.