Categorie: "NFL"

Wij verhuizen naar Gridiron.nl

Tackle dummies

Tackle dummies

In het leven zijn een aantal zaken onvermijdelijk: geboren worden, dood gaan en verhuizen. Dat laatste is nu waar americanfootball.blog.nl zich de afgelopen weken mee bezig heeft gehouden. Inmiddels staat er een nieuw American football bolwerk in de stijgers op www.gridiron.nl – met meer schrijvers, meer materie en meer exclusief nieuws wordt dit het platform waar je alles te weten komt over deze fantastische sport.

NFL-owner koopt Fulham van Al-Fayed

Straks eigenaar van twee Londense clubs?

Straks eigenaar van twee Londense clubs?

De familie Khan maakt zich op voor een verhuizing naar Londen. De eigenaar van de Jacksonville Jaguars heeft namelijk de Engelse voetbalclub Fullham overgekocht van de Egyptische miljardair Mohammed Al-Fayed. Met de aankoop van de club uit West-Londen, worden de geluiden voor de permanente verhuizing van de Jacksonville Jaguars naar Londen weer sterker. Het stadion van Fulham gaat in ieder geval al uitgebreid worden naar een capaciteit van 30.000 toeschouwers. Zo’n beetje de gemiddelde aantallen die ze nu in Jacksonville kennen…

Verplichte bescherming van de dijen

Bij de dames zijn dijbeen-beschermers overigens verboden!

Bij de dames zijn dijbeen-beschermers overigens verboden!

De NFL heeft er nieuwe boetesysteem bij. Na negentien gedoogbeleid zijn de kniebeschermers en dijbeenbeschermers weer verplicht. Een NFL-speler die deze regels aan de laars lapt, wordt per direct uit de wedstrijd verwijderd om zijn bescherming op orde te brengen. De geldboete volgt later. Maar het lijkt een beetje op de vijf minuten veldverwijdering die binnen het Nederlandse amateurvoetbal wordt gehanteerd. Effectiever dan een gele kaart zeggen sommigen. Is een inkorting op speelminuten ook effectiever dan geldboetes?

Goudzoeker raakt teamgenoot met fles

Zo'n lief koppie die Brooks...

Zo’n lief koppie die Brooks…

De frustraties van de verloren Super Bowl zijn nog niet verdwenen bij alle spelers van de San Francisco 49Ers. Linebacker Ahmad Brooks sloeg teamgenoot Lamar Divens met een bierflesje gevolgd door een vuistslag aan de voordeur van Brooks. Over het hoe en waarom tast men nog in het duister, maar de openbare aanklager van Santa Clara bereidt inmiddels een arrestatiebevel voor. Het zoveelste incident in de offseason met een NFL-speler, maar ook het zoveelste vergrijp van Ahmad Brooks.

Launch GridIron American Football Magazine

Gridiron

Gridiron

De American football scene in Nederland heeft peper in de reet nodig. En die gaat de redactie van USA Sports Magazine ze geven. De makers van het maandblad beloven de American football crowd zelfs een tweewekelijks American football magazine (24 keer per jaar) van meer dan 32 pagina’s per keer… als er voor 1 augustus 750 abonnees opstaan en zich commiteren aan een jaargang. Hiertoe gaat het magazine de komende weken campagne voeren.

Heerlijk thuiskomen met Lindy’s!

Heerlijk thuiskomen met Lindy’s

Het is natuurlijk heerlijk thuiskomen als de Lindy’s op de deurmat ligt. Straight from the US of A! Heerlijk ritueel ieder jaar tijdens de zomervakantie om alle teams te bestuderen. Tussendoor geniet je nog van al het lekkers aan de zijlijn. En niet geheel onbelangrijk… de voorspelling van Lindy’s. Wie gaat de Super Bowl winnen. Standaard een keuze die het niet wordt.

Eerste vrouw in actie in de NFL

Sarah Thomas de eerste vrouwelijke NFL official?

Sarah Thomas de eerste vrouwelijke NFL official?

Football een mannensport? Niet meer vanaf 2014. De eerste vrouwelijke zebra moet dan op het veld staan om de scheidsrechterlijke lakens uit te delen. Sarah Thomas is de dame die het unicum moet gaan laten plaatsvinden. Dan moet er nog wel een mannelijke official plaatsmaken.