Categorie: "ArenA Football"

Super Bowl Mood Bij USA Sports

Super Bowl

Het weekend van de Conference Championships liet zich in het verleden altijd gelden als een ontzettend druk traffic-weekend. Vergeeft u mij daarom deze promotie: de eerste 15 12 mensen, die tussen nu en Super Bowl Sunday een football-abo bij USA Sports bestelt, die krijgt een artposter van de Super Bowl cadeau. Niet in Nederland te krijgen!

Warner Maakt Debuut Als Presentator

Warner Bros

Met het nieuws over Matt Leinart vers van de pers is het natuurlijk leuk om te speculeren over de toekomstplannen van voormalig quarterback Kurt Warner. De oud-Admirals speler liet tijdens zijn afscheidspersconferentie weten geen tweede Brett Favre te worden. Toch liet hij ook tegelijkertijd weten dat een loopbaan buiten de stadions hem ondenkbaar lijkt. Is Warner te porren als coach Whisenhunt inderdaad vreest voor een leven met Leinart?

Openingsdag ArenA League Zonder Admirals

Rushers

Vanavond wordt er voor het eerst sinds twee jaar weer een balletje gegooid in de Arena Football League, de professionele indoor American Football variant. De league-oudste Chicago Rush mag de boel vanaf aftrappen tegen de Iowa Barnstormers, waar ex-NFL quarterback Kurt Warner ooit zijn loopbaan begon. De rosters van de AFL teams laten echter geen ex-Admirals spelers zien.

Rol XFLA In Scheiding AFBN En EFAF?

German "Steve" Sheppard

Er is de nodige consternatie ontstaan vorige week tijdens internationale meetings, toen een vermeende brief van kopstukken van de AFBN een breuk aankondigde met de Europese Football federatie, de EFAF. In de brief beschuldigt de Nederlandse bond de Europeanen er een wanboel van te maken en een eigen federatie op te starten. De Nederlandse Footballbond werd per direct uit het overkoepelende orgaan geweerd en mocht –bronnen bevestigen het– niet eens meer met de bus terug naar het hotel. Er blijkt echter sprake van een coup. Volgens AFBN-voorzitter Roy Smith is de brief namelijk nooit van de hand gekomen van het AFBN-bestuur en dus een vervalsing.

AFL Expansion Manager Woont Nu In Duitsland

Goedgelovig

Sign of things to come? Steve Smith, op de pay roll van de vorige Arena Football League nog verantwoordelijk voor International Development van de league, woont sinds kort in Duitsland. Smith, een voormalige werknemer van de NFL Europe League, spreekt verder vloeiend Duits. Hebben jullie nog meer aanwijzingen nodig?

Europa Vestigt Hoop Op Arena Football

Indoor Delight

Na een kleine pauze is de Arena Football League weer terug van weggeweest. De indoor american football league, die anderhalf jaar geleden onder druk van de crisis het seizoen uitstelde, begint in het weekend van 2 april met een nieuw seizoen. In uitgeklede vorm, dat wel. De vijftien overgebleven teams spelen een competitie van 16 wedstrijden. De Arena Bowl staat gepland voor augustus.

Locos Winnen UFL Kampioenschap

Locomotive

Geheel tegen alle logica in hebben de Las Vegas Locos gisteren het eerste kampioenschap in de United Football League weten te bemachtigen. De formatie won in het eigen Sam Boyd Stadion met 20-17  (in overtime) van de Florida Tuskers. De zege was opmerkelijk, omdat de Tuskers tijdens het seizoen twee keer van de Locos hadden gewonnen — en dus zwaar favoriet waren voor de overwinning.

AFL: Van Uitstel komt Afstel

Mag Bon Jovi de wisselbeker nu houden?

Professioneel indoor American football is op sterven na dood. Althans, we mogen op korte termijn verwachten dat het faillisement wordt aangevraagd. Bon Jovi heeft de fans van zijn team de Philadelphia Soul al bedankt voor hun trouwe support de afgelopen vijf jaar. De AFL betaalt een zware prijs voor het afgelasten van seizoen 2009. Mogen we nu ook een dikke streep zetten door de Europese versie van de AFL? Of opent het juist mogelijkheden?