Afkeurde speler klaagt ‘Bounty’ aan

Had Williams al een Bounty-rule bij de Redskins?

Linebacker Barrett Green zag zijn carrière eindigen dankzij een opgelopen knieblessure in 2004 tussen zijn Giants en de Redskins. Nu klacht hij de dader van toen en diens coach aan. Een aanklacht die een jaar komt nadat deze coach, Gregg Williams, werd geschorst door de NFL voor zijn Bounty-rule. De defensieve coach betaalde zijn spelers als ze een blessure-uitlokkende tackle wisten te plaatsen. Ofschoon dit ging over zijn tijd bij de New Orléans Saints, was dit volgens Green al aan de gang toen hij coachte bij de Redskins. Hij wil nu 10 miljoen dollar zien.

De blessure werd aangebracht door Tight end Robert Royal. Deze speler acteerde ook als verdediger onder leiding van Williams en volgens Green leerde Royal hier de vieze streken die hem zijn knie en zijn carrière kostte. HIj liep de blessure op in het eerste jaar van zijn vijf jarige contract ter waarde van 13 miljoen dollar op. Het restant wil hij nu terugzien van de benoemde daders. De rechtzaak zal binnenkort dienen.

Overigens is Williams net ontheven van zijn schorsing door de NFL en is hij in dienst getreden van de Tennessee Titans. Een rustige terugkeer is dus niet aan de orde.

Lees ook:Bryant Betaalt $54.000 Voor Etentje
Lees ook:Slim? Topreceiver ‘benchen’ in sleutelduel?
Lees ook:Cowboys duurste, Raiders goedkoopste franchise
Lees ook:…En Nog Een Eerbetoon Aan De Vermoorde Safety
Lees ook:Eerst Ontslaggolfje Coaches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.